AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, yoğun yağış sonrası afet yaşanan Derebaşı, Pazarköy, Sütlüce Köyleri ve Güneysu ilçesinde incelemelerde bulundu.


Avcı beraberinde, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, ve İl Özel İdaresi yetkilileri ile birlikte heyelan olan yerlerde vatandaşlarla bir araya geldi. Gereken tedbirlerin alınması için durum tespiti yapıldı.

Heyelanda evi çöken Musa Köse’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Avcı heyelanla ilgili bilgi aldı. Vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade eden Avcı, ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Avcı, "Gece ve sabahın erken saatlerinde oluşan etkili sağanak sağış sonrasında Rize Merkez ilçeye bağlı köylerimizde ve Güneysu ilçesindeki çeşitli yerlerde heyelanlar meydana geldi. Bizleri tek teskin eden durum can kaybının yaşanmaması oldu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları tespit edilerek, ivedilikle gerekli çalışmalar başlatıldı. İlgili birimler hemen vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya başladılar. İnşallah en kısa zamanda sorunlar çözülecek" dedi.