Rize Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu tarafından düzenlenen “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında dereceye giren öğrenciler AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ı makamında ziyaret etti.

Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu’nda düzenlenen ve 6. 7. ve 8. sınıfları kapsayan yarışmada dereceye giren ilk 7 öğrenci Ankara gezisi ile ödüllendirildi.

Okul yönetimi ve öğrenciler bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitti. Burada AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ı makamında ziyaret eden heyet ziyaretten memnun ayrıldılar.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’a sıcak ve misafirperver karşılamalarından dolayı teşekkür eden Rize Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu idarecileri ve öğrencileri, yarışmaya katkılarından dolayı Karal’a şükranlarını sunarken, Rize’nin Sayın Hasan Karal gibi vizyonu geniş yöneticiler sayesinde gelişeceğini ifade ettiler.

Kendisi için çok değerli olan konukları mecliste ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Geleceğin milletvekillerini, doktorlarını, mühendislerini, avukatlarını, öğretmenlerini bugün meclisimizde ağırladık. Eğitim hayatları boyunca elde edecekleri akademik başarıları karakterleriyle birleştirerek önce vatana millete daha sonra ailelerine yakışır birer evlat ve insan olacaklarından son derece umutluyum. Bu ışığı gözlerinden görmekten son derece mutlu olduğum çok değerli kardeşlerimizin okullarında düzenledikleri anlamlı bir yarışma vardı. Kitap okuma yarışmasında dereceye giren kardeşlerimiz zahmet edip ziyaretimize gelmişler. Kendilerine ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünün okumanın ne denli önemli olduğunu en iyi anlatan söz olduğunu hatırlatan Karal“Okumanın faydalarını hayatımızın her alanında görmek mümkün. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma seferberliği sonrasında gencinden yaşlısına kadar vatandaşlarımız eğitimlere ve kurslara katıldılar. Okuma-Yazma oranında ülke olarak durumumuzun daha da iyileştirilmesi noktasında katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamasının sonunda, Rize Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu idarecileri ve öğrencilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu vesileyle Rizeli hemşerilerine de saygı ve sevgilerini iletti.