Yapılan kongreler sonucunda Çamlıhemşin de Mevcut başkan Ahmet Yılmaz aday olamazken, Ömer Altun tek liste ile girdiği seçimde AK Parti Çamlıhemşin ilçe başkanı seçildi. Çayeli’nde ise Mevcut başkan İshak Karahan tek liste ile girdiği seçimde yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

İlk olarak Çamlıhemşin ilçe kongresi yapıldı. Çamlıhemşin Atatürk İlkokul konferans salonunda yapılan kongreye AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İl Başkanı Muhammed Avcı, Genel merkez koordinatör milletvekili Polat Türkmen, Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, İl genel meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanların yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından başkanlık divanı seçimi yapıldı.

Genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı Kongre’de yaptığı konuşmada, “AK Parti olarak en büyük gücümüz birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Çünkü biz birlikte AK Parti olduk. 2002 yılında bu yana birlikte Türkiye’nin sorunlarını omuzladık. Bu sorunları da çöze çöze bugüne geldik. Türkiye’nin kazanımlarında, değişiminde ve dönüşümünde sağladığımız hizmet ve hizmetin kalitesinde liderinden üyesine kadar bu teşkilatın her kademesinde görev alan, oy desteği sağlayan, seçim zamanlarında yaptıklarımızı anlatan, haksız ithamlara maruz kaldığı zaman sen doğruyu söylemiyorsun işin aslı budur diyerek gerçeğe sahip çıkan bütün kardeşlerimin tek tek katkısı var. Biz siyaseti millete hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek, hayatı kolaylaştırmak, ekonomiyi büyütmek, kalkınmayı gerçekleştirmek ve dünya milletleri arasında önlerde yer alan bir Türkiye inşa etmek amacıyla yola çıktık.” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

Yapılan seçim sonucunda Çamlıhemşin ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu; Ömer Altun, Ahmet Günba, Sezai Yağcı, Kemal Kurkut, Yasemin Sezgin, Necmettin Yağcı, Nazim Seçer, Mehmet Kestioğlu, Şenol Vezir, Melek Aydin, Mustafa Yeniçırak

Çamlıhemşin kongresinin ardında Çayeli ilçe kongresi yapıldı. Kongrede Mevcut başkan İshak Karahan tek liste ile girdiği seçim sonucunda yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Çayeli ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu: İshak Karahan, Mahmut Çiftçi, Ali Fuat Sarı, Süleyman Sözer, İpek Hacıoğlu, Havva Akyıldız,Emel Aktaş, Hasan Kandiş, Vatan Karakaş, Hasan Avcılar, Sultan Balcı, Hikmet Sandıkçı, Osman Boztepe, Muhammet Okumuş, Fatih Gümüş.