AK Parti Rize İl Başkanlığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 101. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis başkanı, kadın kolu teşkilatları, gençlik kolu teşkilatları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Divan oluşturuldu. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Son bir ay içindeki faaliyet raporları sunuldu. Son bölümde ise sunumların müzakeresi yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İshak Alim AK Parti siyasetinin ana unsurunun millete hizmet etmek olduğunu belirterek, “Bizim siyasetimizin ana unsuru mazlumun yanında yer almak, zalime karşı hakkı haykırmaktır. Bizim siyasetimizin ana unsuru ‘siyasetin tek limanı ahlaktır’ düsturudur. Teşkilatımız için siyaset; ülkemize ve milletimize hizmet etme yolunda bir bayrak yarışıdır. “ dedi.

İl Başkanı Alim yerel seçimler ve aday adaylık sürecine değinerek, “Önümüzde Mart 2019 yerel seçimleri var. Aday adaylık başvurularımız belediye başkanlıklarımız için 05 - 12 Kasım’da yapılacak. Meclis üyelikleri için ise 05 Kasım - 09 Aralık arasında yapılacak. Teşkilatımızdan adaylık düşüncesi olanların istişare etmeden adım atmamalarını bilhassa ifade etmek istiyorum. Aday adayı olup da aday olmayacaklar olacaktır. Lütfen az önce bahsettiğim düsturları unutmayalım. Aday olacakta olmayacakta, AK Parti ailesine yaraşır bir şekilde birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” dedi.

Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı Teşkilat Başkanlığının çalışmalarına değinerek, “Teşkilat Başkanlığı olarak tüm ilçe başkanlarımızdan aday olmak isteyenlerin taleplerini aldık. Rize’de de bununla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda birbirimizin hukukunu koruyarak ve Genel Merkezimizin de müsaadesi çerçevesinde ilçe başkanlarımızın istifasına onay verildikten sonra istifa etmelerini istiyoruz. İl yönetim kurulu ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın da yine kendi kademe başkanlarıyla istişare ederek ve bütün bilgileri il başkanımızda toplayarak yine o onayların neticesinde istifa etmelerini istiyoruz. Burada esas itibariyle partimizin omurgası teşkilatlarımızdır. Teşkilatlarımızda herhangi bir boşalmanın olmasını istemiyoruz. Çok kritik bir seçime emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kritik seçimi yönetecek arkadaşlarımızı da teşkilatlarımızdan kaybetmek istemiyoruz. Yerel seçim diğer seçimlerle mukayese edildiğinde çok daha zor bir tabloyu karşımıza çıkarıyor. Aday adaylık sürecinde teşkilat mensuplarımızın taraftarlık değil hakemlik etmesini istiyoruz. Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatları geldiği andan itibaren teşkilatlarımızın görüşleri ve kanaatleri özellikle alınacak.” dedi.

Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise önlerinde çok önemli bir seçimin olduğunu belirterek, “Mart 2019 karışılacağımız yerel seçimlerde yine Cumhurbaşkanımız liderliğinde hep beraber omuz omuza, kol kola girerek bu sınavı da başarıyla vereceğimize yürekten inanıyorum. Özellikle Rize olarak çok büyük destek bekliyoruz. Rize’nin tüm ilçeleriyle başarılı bir sonuca imza atmamız gerekiyor. Bu anlamda teşkilatımıza çok güveniyoruz. Bu zamana kadar destanlar yazan teşkilatımız eminim ki yerel seçimlerde de son derece başarılı bir tablo ortaya koyacaktır. İnanıyorum ki Mart 2019’da yine bir destan yazacağız. Teşkilat demek kardeşlik demektir tek yürek olmak demektir. Cumhurbaşkanımıza vereceğimiz en büyük destek buradan başarılı bir sınav vererek yerel seçimlerde yine zirveyi yakalamaktır. Herkesin beklentisi bizden budur.” dedi.

Son olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin izlediği politikayı onaylayan her bireyin aday adayı olma hakkı bulunduğunu belirterek, “Partimizi yönetirken, Türkiye’yi yönetirken hep kurallarla hareket ederiz. İstişare esastır. Meşveret esastır. Hem parti yönetiminde hem ülke yönetiminde mutlaka kolektif akıl devrededir. Süreçleri belirlenmiş ilkeleri dikkate almadan yönetirseniz zaman gelir tökezlersiniz. Dolaysıyla bizim kurumsal yapımız son derece güçlüdür. Türkiye beş ay sonra yerel seçimlere gidecek, bu seçimlerde AK Parti'ye gönül veren, AK Parti'nin izlediği politikayı onaylayan her bireyin aday adayı olma hakkı bulunuyor.” dedi.

Yazıcı, belediye seçimlerinin hizmet yarışı olduğuna işaret ederek, "Meziyetlerimizi, liyakatimizi öne çıkaracağız. Yarışı böyle yapacağız. Ne olursa olsun eninde sonunda yarışan arkadaşlarla ilgili prosedürler işletilmek suretiyle nihai listenin oluşumu için karar verilecek. Karar verecek mekanizmalar belli. Adaylarımızı merkez yoklaması ile belirleyeceğiz. Biz siyaseti, millete hizmet etme faaliyeti olarak gören kadroyuz. Adaylarımızın, bizim siyasetimize katkı verecek birikimde, ehliyette olmasını hedefliyor ve arzu ediyoruz. Bunları dikkate almak suretiyle adaylık süreçlerini karara bağlayacağız. İsabet edemediğimiz adaylar da olabilir ama bir konu karara bağlandıktan sonra artık parti içi hukuk açısından partilinin yapması gereken şey verilmiş o kararın arkasında durmaktır. Yarış orada biter." dedi.