Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aday adayları için yapacağı temayül yoklaması başladı.
İskele Caddesi üzerindeki Saran Kapalı Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına aday adayları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Oyunu kullanan Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, bu uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, “Aslında bu her şeyden önce STK’lara verilen bir önemdir, bir değerdir. Tabi bu özel bir durum oldu, ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. İnşallah, buradan da hayırlı bir netice çıkar, daha hayırlı olan kişilerin isimleri yazılır. Genel merkezde bunları dikkate alır. Allah; ilimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını nasip etsin” dedi.
Boyalar Camii Dernek Başkanı Fatih Dülge ise, 128 aday adayının şeffaf bir şekilde oylanması için STK’lara başvurulduğunu ve bunu da güzel bulduğunu ifade ederek, “Burada neticede 8 milletvekili çıkacak. STK’ların da gönlü ve fikri alınması hususunda ‘işte bize sorulmadı’ düşüncesi olmaması amacıyla böyle bir uygulama yapıldı. Bu uygulama da Van’ımız için ve milletvekillerimiz için çok iyidir. İnşallah gelecek milletvekilleri de Van’ımız için iyi işler yaparlar. Diğer partilerin de böyle bir uygulama yapması şeffaflık açısından da güzel olur” şeklinde konuştu.
Oylamanın akşam saat 17.00’ye kadar süreceği belirtildi.