AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal eğitim alanında faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Rize öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya; İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Şemşettin Durmuş, İmam Hatip  Okulları İl Platformu Başkanı Recep Taylan Ensar Vakfı Başkanı Fetullah Şen, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Yavaşi, Türgev Rize Şube Başkanı Ayla Çamur Şen, Rihder Başkanı Eyüp  Furtuna, ve imam hatip ilçe koordinatörleri katıldı.

Toplantıda Rize’deki eğitim alanında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.  4-6 yaş eğitimi, orta öğretim ve yüksek öğretimde şuana kadar Rize genelinde hangi hizmetler yapıldı ve bundan sonra hangi hizmetlerin yapılacağı konuşuldu.

4- 6 yaş okul öncesi eğitimiyle ilgili bugüne kadar açılmış olan sınıflar ve bundan sonraki talebin karşılanmasıyla ilgili yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Orta öğretim imam hatiplerin ve imam hatip liselerinin eksik olan yerlerde yeniden planlanması, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesine gelen öğrencilerin  yurt ve barınma imkanlarına yönelik yapılacak çalışmalar  görüşüldü.

İktidarımız döneminde eğitim alanında devrim niteliğinde adımlar atıldı
Milletvekili Hasan Karal AK Parti döneminde eğitim alanında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “  İktidarımız döneminde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da devasa yatırımlar yaparak devrim niteliğinde adımlar attık. Bu projelerimiz ve yatırımlarımız sonucunda hem ülkemizdeki eğitim kalitesinde hem de ilimizdeki eğitim kalitesi ciddi bir artış oldu. İktidarımızdan önce öğrencilerin en temel ihtiyacı olan kitap bulmak bile bir sorunken şimdi okul öncesinde öğrencilerin önüne kitapları koyuyoruz. Okullarımızı son teknolojiyle donatıyoruz. Öğrencilerimize tablet dağıtımı yapıyoruz. İktidarımız döneminde öğretmen atamalarına büyük önem vererek cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar çok öğretmen ataması gerçekleştirdik. 81 il de üniversiteler açtık. Ve bunun gibi eğitim alanındaki birçok yatırımı hayata geçirdik. Geldiğimiz nokta itibariyle Rize’mizde bu yatımlardan faydalanarak eğitim kalitesi noktasında ciddi ilerlemeler kaydetti. inşallah  bundan sonrada çok  daha iyi noktalara geleceğiz.”  Dedi

Aklını kiraya vermeyen insanların yetişmesi çok önemli
Milletvekili Karal 15 Temmuz sürecine de değinerek eğitim alanında ki bunca yatırımın yanı sıra yetişmiş insanların vatanına bayrağına milletine bağlı olması gerektiğini ve her şeyden önce aklını kiraya vermemesi gerektiğini belirterek, “ 15 Temmuz sürecini hep birlikte yaşadık. Ülkemize ve milletimize bu kara günü yaşatan hainlerin nasıl yetiştirildikleri ortada. Onun için atarlımızın de dediği gibi ‘ağaç yaş iken eğilir’ sözünden yola çıkarak  bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizle birlikte yetiştirmeliyiz. Ülkesine, dinine, vatanına ve bayrağına sahip çıkan özgür düşünebilen bireylerin yetiştirilmesi çok önemlidir. Onun için aklını kiraya vermeyen insanlar yetiştiren kurumlar çok önemlidir. Dün çok önemli olan bu kurumlar bugün çok çok daha önemli hale gelmiştir. Özellikle ülkemizin şuanda karşı karşıya kaldığı tehlikeli yapıyı dikkate alırsak, özelde ülkemizin genelde Dünyanın özgür düşünen insanlara ne kadar çok ihtiyacı olduğunu hepimiz fark etmekteyiz. Aklını kiraya vermeyen, özgür düşünülebilen, varlığını yokluğunu direk Allaha adayabilen bağımsız düşünceli insanlara ihtiyacımız vardır.

Gelişim sadece ekonomiyle olmuyor
Kalkınmanın sadece ekonomiyle olmayacağını belirten Karal , “Ülkemizin ve ilimizin kalkınması sadece ekonomik kalkınmayla, binaların güzelleşmesiyle, sahillerde güzel alanların yapılmasıyla olmuyor. Eğitimsel kalkınma ve manevi kalkınma çok önemlidir. Manevi kalkınması olmayan şehirlerin görüntüleri cüruftan ibarettir. Bunların içerisini doldurmamız gerekiyor. Rize’yi eğitim ve kültür sanat şehri yapmamız lazım. Bunun içinde sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşüyor.” dedi