Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ‘ne yönelik aday adaylığı için görevinden istifa eden AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, AK Parti il başkanlığı Osman Karavin Toplantı salonunda gerçekleşen aday adaylığı başvurusuna il yönetim kurulu üyeleri ve partililer yoğun ilgi gösterdi.

Çok heyecanlı bir günü yaşadığını ifade eden Avcı, "Bir taraftan 3,5 yıldır yaptığım ve çeşitli başarılara imza attığımız il başkanlığı görevinin bahtiyarlığını yaşıyorum. Diğer taraftan da kardeş ve dava arkadaşı olduğumuz ve birlikte çalıştığımız yol arkadaşlarımla bir yol ayrımına gelmenin de üzüntüsünü yaşamaktayım. bu bir son değil başka bir başlangıcın adı. Bundan sonrada hep birlikte el ele vererek partimiz için ve davamız için canı gönülden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

9 yıldır bu teşkilatın içerisinde görev yaptığını belirten Avcı, “ Ve bu 9 yıllık zaman içinde edindiğimiz dostlarımız ve yol arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız istişareler neticesinde hem de genel merkezdeki siyasi büyüklerimizle yaptığımız değerlendirmeler neticesinde 3,5 yıldır onurla ve gururla sürdürdüğüm AK Parti Rize İl Başkanlığı görevimden ayrılıp Rize milletvekili aday adayı olmak üzere karar vermiş ve yola çıkmış bulunuyorum. Bu kararımızda en büyük faktörün teşkilat mensuplarımızın, yol arkadaşlarımızın ve hemşehrilerimizin verdiği cesaretin altını çiziyorum. Yine bu yola çıkarken neleri düşündüğümüze sıra gelinde. 9 yıldır görev yaptığımız zaman içerisinde Rize’nin hem coğrafyasını hem sosyolojisine hem de ihtiyacına hakim olduğumuz kanaatindeyiz. Bu vesileyle uzun zamandır teşkilatta görev yaptıktan sonra artık bu vazifenin başka bir forma dönüşmesinin daha doğru olacağı kanaatine vardık. Eğer partimiz uygun görürü bizi aday gösterirse ve hemşehrilerimiz teveccüh gösterip milletvekili olarak bizleri seçerse yine Rizeli hemşehrilermizle birlikte Rize’nin kalkınması için hep birlikte el ele vererek yolumuza devam edeceğiz. Ben her zaman teşkilat candır dedim ve bu teşkilatın içinden çıktım. Bu teşkilatın bir parçası olmakla her zaman iftihar ettim ve her zaman gurur duydum. Bunda sonra teşkilatın başında değil teşkilatın emrinde bir nefer olarak sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğim.” Dedi

Avcı, konuşmasının ardından aday adaylık müracaat dosyasını İl Başkan Yardımcısı Himmet İstif'e teslim etti.