AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin geçmiş dönemlerde bütçesinin yüzde 75’ini faize ödediğini, AK Parti’yle gelen istikrarla birlikte bu rakamın yüzde 36’lara kadar düşürüldüğünü, ülkenin gelişip büyümesi için güçlü bir yönetimle birlikte gelen istikrarlı ekonominin şart olduğunu söyledi.

Rize’nin Pazar ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bak, Türkiye’nin son durumunu ve bölgede yapılan yatırımları değerlendirdi. Bak’a ilçe ziyaretinde Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İl yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce eşlik etti.

“RİZE’YE 13 YILDA 8,5 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI”

Rize’deki ekonominin büyümesi için yatırımlardaki istikrarın devam etmesi gerektiğini belirten Bak, “Havalimanı yapılmadan bölgemizin istediğimiz düzeyde gelişmesi mümkün değildir. 2002 yılından bu yana Rize’ye 8 buçuk katrilyonluk yatırım yapıldı. Yatırımcıların bölgemize gelebilmesi için bu projelerin istikrarla devam etmesi gerekmektedir” dedi.

“HAVALİMANI RİZE’YE EKONOMİK HAREKET GETİRECEK”

AK Parti Rize Milletvekili Bak, “Havalimanının yapılamasıyla birlikte Rize’ye 1 milyona yakın yolcu gelecektir. Bu yolcuların 500 bininin turist olacağı düşünülürse turizmdeki gelinecek nokta gözler önüne serilmiş olur. Yapılacak olan kayak merkezleriyle Rize, dünyanın önemli doğa ve kış sporları merkez haline gelecek. Ekonomik anlamdaki bu gelişmeden yöre insanlarımız istifade edebilecektir”

“İSTİKRARSIZLIK 4 AYDA 150 MİLYAR DOLARA MAL OLDU”

Türkiye’nin istikrara kavuşmasının gerektiğine vurgu yapan Bak, “Türkiye’nin büyüyen bir ekonomi olması için birlik beraberlik ve istikrar gereklidir. 7 Haziran seçimlerinden sonra istikrarsız geçen 4 aydaki kaybımız 150 milyar dolardır” dedi.

“TÜRKİYE, FAİZE ÖDEDİĞİ PARAYI İSTİKRAR SAYESİNDE DÜŞÜRDÜ”

Türkiye’nin geçmiş dönemlerde bütçesinin büyük bir kısmını faize ayırdığını ifade eden Bak, “Faize az para öderseniz vatandaşınıza daha fazla hizmet yaparsınız. Geçmiş dönemlerde bütçemizin yüzde 75’ini faize ödüyorduk. Biz bu oranı yüzde 36’lara kadar düşürdük. Bunların hepsi istikrarla bağlantılı olan durumlardır” diye konuştu.