Bakan Soylu, “Lice'deydik. Operasyonlarımız sürüyor. 'Girilemez' denilen yerlere giriyoruz. Buralar bizimdir denilen yerlere tek tek giriyoruz. Teröriste nefes alacak alan bırakırsak namerdiz.” Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

BAKAN SOYLU, “2023'E, 2053'E, 2071'E BAKMAK İSTİYORUZ”
Soylu, “Helikopterlerle tanklarla bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Sizlere sesleniyorum, 16 Nisan'da vereceğiniz karar sadece 18 maddenin kararı değildir. Vereceğiniz karar on yıllardan beri bu millete zillet yaşatmak isteyenlere karşı 'Bizi terbiye edemezsiniz. Bu ülke, bu vatan bizimdir.' diyebilme kararıdır. Bu ülkede yorulduk. İdama giden başbakanlar görmekten yorulduk. Yargı darbeleri ile karşı karşıya kalmaktan yorulduk, usandık artık. Arkaya bakmak istemiyoruz. Geleceğe bakmak istiyoruz. 2023'e, 2053'e, 2071'e bakmak istiyoruz. Güçlü, ayakları üzerinde duran bir Türkiye'ye bakmak istiyoruz.” dedi.

BAKAN SOYLU, “KILIÇDAROĞLU YANLIŞ YOLDADIR”
Bakan Soylu, “CHP'li kardeşlerime de sesleniyorum; Kılıçdaroğlu yanlış yoldadır. Bu adam Türkiye'yi yanlış yola sevk ediyor. Türkiye'yi tahrik ediyor. Bunu net bir şekilde görmekteyiz. Kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oldu? Kasetle, değil mi? Deniz Baykal hürmetimiz sonsuzdur. Ahmet Türk'e yaptığı ziyaret var ya. Bizim kaymakamımız şehit olduktan sonra onun ailesini ziyaret ettin mi? Başsağlığı diledin mi? Cibilliyetiniz ortaya çıktı sizin. Ne olduğunuz ortaya çıktı. Bilemediğin işlerle uğraşacağına Sayın Baykal, sabah da söyledim; Kılıçdaroğlu'nu al gel. Seninle birlikte Kılıçdaroğlu'na bu kumpası kim kurdu net bir şekilde anlatalım. Ha bir şey daha istiyorum senden Deniz Baykal; mahkeme açıldı, şimdi her şey ortaya çıkacak. Bütün deliller, her şey orada. Bakalım o mahkemeye müşteki olabilecek misin? Sen kendini savunmayacaksın, sonra kalkıp peygamber efendimize dil uzatacaksın. Ondan sonra da kalkıp diyeceksin ki, 'Bu ülkede bana terörist diyenin alnını karışlarım. Baykal sen hep teröristlerle beraber oldun, hep onlarla beraber oldun.” Diye konuştu.

“SOYSUZ TERÖRLE SOYLU BİR ŞEKİLDE MÜCADELE”
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Çanakkale zaferimizin 102. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Cesareti, feraseti, azmi ve kararlılığıyla bizlere ilham veren ve bizim genç kardeşlerimizin de değimiyle “soysuz terörle soylu bir şekilde mücadele eden” çok değerli bakanımız, hemşerimiz Sayın Süleyman Soylu’ya bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığı için bir kere daha şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Rize’nin tüm ilçelerinde mesaisini harcayarak buralara gelen tüm hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza buradan bir kere daha yürekten teşekkürü bir borç biliyorum.” Dedi.

İL BAŞKANI AVCI, “TARİHİ BİR SÜRECİN İÇERİSİNDEN GEÇİYORUZ”
Avcı, “Tarihi yazacağımız bir sürecin içerisinden geçiyoruz. Bu süreç içerisinde tarihe verebileceğimiz anlamlı katkılar sayesinde, çocuklarımıza ve torunlarımıza destansı hikayeler bırakacağız. Her şeyden önemlisi içinde yaşadığımız zamanın dinamizmiyle ve heyecanıyla birlikte henüz hissedemediğimiz bazı konular yarın bir gün tarihin, edebiyatın ve sanatın konusu haline geldiğinde bu gün vermiş olduğumuz mücadelenin ve elde ettiklerimizin ne kadar değerli olduğunu o zaman daha iyi idrak etmiş olacağız”

İL BAŞKANI AVCI, “16 NİSAN ‘MİLLETİN DEVLETİNE’ GEÇİŞİN ADIDIR”
Avcı, “16 Nisan yeni bir istikbal ve istiklal mücadelesinin adıdır. 16 Nisan vaseyete son vermenin adıdır. 16 Nisan bürokratik devletten, gerçek bir ‘milletin devletine’ geçişin adıdır. Cemil Meriç, ‘En çok Türk insanını, Türk insanından ayıran duvarları yıkmak isterdim’ diyor. 16 Nisan Türk insanını, Türk insanından ayıran duvarların yıkılış tarihi olacaktır.”

İL BAŞKANI AVCI, “YALAN KAMPANYASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Avcı, “Çok güçlü bir tezbilat ve yalan kampanyasıyla karşı karşıyayız. Kampanyaya başladığımız günden itibaren neredeyse her gün vatandaşlarımızla hasbihal olmaya devam ediyoruz. Bir atasözünde denildiği gibi ‘gerçek çizmelerini giyene kadar yalan dünyayı iki defa turlarmış’. Şimdi gerçeğin çizmelerini giyme vaktidir. O kadar tezbilatla sahayı kirletmeye kalktılar ki, sahada karşılaştığımız şeylere bizler de hayret etmek zorunda kaldık.”

İL BAŞKANI AVCI, “TEPEDEN İNMECİ SİYASET YAPANLAR MİLLET ELİYLE AYIKLANACAK”
Avcı, “Şimdi milletin tıpkı 15 Temmuz gibi kenetlenme vaktidir. Çünkü bu taslak sadece sosyolojiye dayalı siyaset yapanların önünü açacaktır. Bu taslak sadece kitlenin ortalama hassasiyetlerini yansıtan ve kendini onlara uyarlayabilen siyasi partilerin ve liderlerinin önünü açacaktır. Lordlar kamarasında konforlu ve tepeden inmeci bir şekilde siyaset üreten bütün mekanizmalar ve siyasi partiler millet eliyle sistem içerisinden ayıklanmak zorunda kalacaklardır.”



İL BAŞKANI AVCI, “BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİ VE BATI DÜNYASI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I HEDEF ALIYOR”
Avcı, “Son dönemde özellikle batıda yaşananlar, batının Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı aldığı pozisyon, hakikaten ne kadar hakkın safında yer aldığımızı bize çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. İmam-ı Şafii’ye sormuşlar: “Özellikle fitne zamanında hakkı tutanı nasıl anlarız?” demişler. İmam-ı Şafii ise şöyle cevap vermiş: “Düşman oklarını iyi takip edin, o oklar mutlaka hakkı tutanı hedef alıyordur”. Şimdi bütün terör örgütleri ve bütün batı dünyası Recep Tayyip Erdoğan’ı açık bir şekilde hedef almıştır. Hakkın yanında saf tutarak, imanla, ihlasla, Muhammedi bir dava şuuruyla sefere çıkmanın zamanıdır. Unutmayalım bizler zaferden değil seferden sorumluyuz. Zafer yalnızca Allah’a aittir.” Diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI KASAP, “16 NİSAN TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNİN KAPISIDIR”
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “15 Temmuzda 18 Mart’ın dirilişini göstererek dünyaya haykıran sevgili hemşerilerim; milletimiz dünya liderinin başkanlığında bir daha o tarihin sayfasını açmamak üzere kapatmıştır. Bundan sonraki süreçte sayın bakanım ve arkadaşları ile birlikte ülkemizi daha müreffeh düzeye çıkarmanın gayreti içerisinde olacağından hiç şüphemiz yoktur. Bunun kapısı da 16 Nisan’da açılacaktır.” dedi.

MİLLETVEKİLİ BAK, “RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDA KAÇKAR DAĞLARI GİBİ DİK DURACAĞIZ”
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “16 Nisan’da vatandaşlarımız, tek millet, tek devlet, tek vatan için evet diyecektir. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Kaçkar dağları gibi dik duracağız. Sandıklardan tabii ki evet cevabını vereceğiz. Büyüyen ve gelişen Türkiye için evet diyeceğiz.” Dedi

MİLLETVEKİLİ AYAR, “BİRİNCİLİK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, “16 Nisan referandumunda yüzde 80 Rize için birinciliğe yetmez. Yüzde 90’ı bulacağız ki birinciliğimizi muhafaza edelim. Onun için her zamankinden daha fazla evet demeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Soylu'ya, AK Parti İl Başkanı Muhammed Avcı hediye takdim etti.