Batman'ın Kozluk ilçesindeki Bekirhan Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu, 10 Haziran Cumartesi günü Rize'de son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Fazlıoğlu’nun cenazesi baba ocağı Rize’nin Kendirli Beldesi’nde Merkez Camii’nin yanındaki şehitliğe defnedildi. Fazlıoğlu’nu son yolculuğuna binlerce kişi katılmıştı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, o gün rahatsızlığından dolayı hastanede tedavi gördüğünden dolayı cenaze törenine katılamamıştı. Karal, tedavi sürecinin ardından Kendirli Beldesi’ndeki baba evine giderek ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Karal’la birlikte diğer Rize milletvekili Osman Aşkın Bak da başsağlığı ziyaretinde yer aldı. AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak burada Şehit Babası Kamil Fazlıoğlu ve Şehit Annesi Fadime Fazlıoğlu’na Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Şehidin babası, annesi ve kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletirken, duygu dolu anlar yaşadı. Şehitliğin çok anlamlı çok yüce bir mertebe olduğunu dile getiren Karal, “Bakara Suresi’nde bizi yaradan Rabbimiz diyor ki, ALLAH yolunda ölenlere ölü demeyin. Bilakis onlar diridirler; fakat siz hissedemezsiniz. Bu vatan toprakları Şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Şehitlerimizin sayesinde bizler varız.

Şehitlerimizin sayesinde bizler vatanımızda hep var oluyoruz. ALLAH onlardan razı olsun. Vatanımıza göz dikenlerin olduğunu sürece Şehitler olacaktır; ama şunu unutmayalım ki, o Şehitlerin kanıyla yoğrulan bu kutsal vatan topraklarımıza göz diken her kim ise, asla emellerine ulaşamayacaklardır. Elbette bir gün yok olacaklardır. Ben Şehidimiz Soner Fazlıoğlu kardeşimize ALLAH’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere Kendirli Belde’mize, Rize’mize ve ülkemize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Şehit Soner Fazlıoğlu’nun ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu.