Milletvekili Ayar fetönün siyasi ayağına dokunulmadı eleştirilerine ,” 17- 25 Aralık 2013 darbe teşebbüslerinden soran belediye başkanlık adaylıklarını belirledik. Milletvekili adaylıklarını 2015 yılında belirledik. 2013 yılında mahalli seçimlerde adaylıklar belirlenirken orada muazzam bir eleme yapıldı. Milletvekili adaylıklarında adaylarımız bu yönüyle sıkı bir denetimden geçirildi. Dolayısıyla temizlik dedikleri şey zaten partimizde yapıldı. Buna rağmen yine partimizde var ise şu anda da yapılır. Fetö denilen olay 40 yıldan beri var olan bir süreçtir. Bu fetö olmadan önce cemaat görüntüsü altındayken bunu düşman belirleyenler bugün fetö olduğu ortaya çıkınca hain olduğu ortaya çıkınca o düşmanlıkları bitiyor onunla dost oluyorlar. İşin bu tarafını gizleyerek bu konudaki eleştirileri Ak Partiye yönlendirmeleri doğru bir yaklaşım değil. Bizde birkaç tane milat vardır. 17-25 Aralık önemli Bir milattır ama onun öncesinde 7 Şubat 2012 çok önemli bir milattır ama onu herkes anlamamış olabilir. Ama 17-25 Aralık operasyonunu halen yolsuzluk diye lanse edenler doğruyu söylemiyorlar. ” dedi.

Çay ve Çaykur’un bugün geldiği konuma değinen Milletvekilli Ayar, “ İl başkanlığım döneminde çayla ilgili bir çalıştay yaptık ve Rize’de çayla ilgili bir eylem planı hazırladık bunun içinde birçok şey vardı. Bunlardan bir tanesi çayda müstahsilin rahat edebilmesi için randevulu sistem vardı. Organik çaya geçişin planlanması vardı. Çaykur’un çay işleme kapasitesinin artırılması vardı. Bu plan yürürlüğe konuldu. Bazılarında çok başarılı olundu bazılarında daha yavaş ilerlendi. Nitekim orta vadede 8 bin 500 ton günlük işleme kapasitesine ulaşılmak hedeflendi. O zamanlar 6 bin500 ton rakamlarındaydık. Uzun vadede de 10 bin ton gibi bir hedef konuldu. Şu anda 8 bin 500 ton un üzerine çıktık. Bu kapasite artışlarında devam edecektir.

Çaykur kota artırımıyla özel sektörü disipline etti.

Çaykur eğer çayda tam manasıyla oyun kurucu olmak istiyorsa gücünü biraz daha arttırması gerekiyordu işte arttırdık. Bakın kota artışlarını hiç arttırmaya da gerek kalmıyor. O gün söylemiştim ben gün gelecek özel sektör Çaykur’un fiyatının üzerinde fiyat verecek ve çay alacak. Bu sene onu yaşadık. Çaykur kota artırımıyla özel sektörü disipline etti.

Kapasiteyi arttırmakla daha kaliteli çayda işlemiş oluyorsunuz.

Kapasite arttırmayla birlikte Çayın bir sezonluk işleme süresi azalıyor.Bizeskiden 25 günde çayı bitirirdik..Sonra 45güne çıkmıştı bu rakam. Şimdi 40 günün altına indi 35 e doğru gidiyor. Bu çayda kaliteyi getirecek. Geçmiş çayı işlemekle çayın kalitesinden de ödün vermiş oluyorduk. Bunu tekrar geri alamaya başlayacağız. Kapasiteyi arttırmakla sadece üreticinin daha iyi fiyatla almasının yanı sıra daha kaliteli çayda işlemiş oluyorsunuz. Özel sektörde disipline ediliyor.” Dedi

Milletvekili Ayar Çaykur’un varlık fonuna devredilmesiyle ilgili de, “Çaykur varlık fonuna devredilmekle bir yerden alınıp bir yere verilmedi. Hatta özelleştirme idaresinden alındı. Varlık fonuna kimler verildi? Türkiye’nin devasa ve güzidekuruluşları verildi. Çaykurda bu kurumlar arasında yer aldı. “ dedi.

Ayder’deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Milletvekili Ayar, “TOKİ Ayder de teknik çalışıyor. Bölge halkıyla birlikte çalışıyor. Biz sadece siyaset olarak TOKİ ve ilgili bakanlıkları Ankara’da bir araya getirdik. Biz ne yapmak istiyoruz. Ayder’i ve bölgeyi daha aktif hale nasıl getirebiliriz, Bölgenin ve halkın nasıl menfaatine uygun nasıl kullanılabilir anlamında doneleri verdik ve o doneler çerçevesinde bütün paydaşlar görüşlerini ortaya koyuyor. Ondan sonra da en iyiyi bulma adına çalışmalar yapılıp ve o noktadan sonra tekrar işin kara vericileri önüne gelir ve yeterli bulunur veya şuralarda çalışılsın denilebilinir. Yapacağınız yeni bir değişimde hiç kimseyi mağdur etme hakkınız yoktur. Ama daha iyiyi yakalama adına da bir kararlılık göstermek gerekir”dedi.