İl Başkanı Avcı mesajında şunlar söyledi; “Bundan tam 16 yıl önce liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti, “Aydınlığa açık karanlığa kapalı” söylemiyle çıktığı bu yolda millete hizmete sevdalı kadrolarıyla birlikte 16 yılı geride bıraktı. AK Parti bu süre zarfında, ülkemizin 780 bin kilometrekaresini kucaklayabilmiş, 80 milyona hitap edebilmiş bir partidir. Bizler, millete sevdalı, ülkeye sevdalı, hizmete sevdalı bir Genel Başkan'ın liderliğinde, aynı davaya inanmışlar olarak bu yola çıktık. Bizi hedeflerimiz bir araya getirdi, bizi milletimize, ülkemize olan aşkımız ve sevdamız bir araya getirdi. Unutulmayalım ki; AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti, Türkiye'nin, milletimizin taleplerinden doğmuştur. Dolayısıyla AK Parti’nin mayası millettir. Bunun için 16 yıl boyunca girdiği her seçimden oyunu arttırarak zaferle çıkmış, milletimizin takdirine mazhar olmuştur. AK Parti'nin yolu demokrasi yoludur, hukuk yoludur, çağdaşlık yoludur, değişim yoludur, adalet yoludur, kalkınma yoludur.

Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek başlattığı siyasi mücadelede AK Parti İktidarlarının yaptığı yatırım hamleleriyle birlikte; Sağlıktan eğitime, ulaşımdan ekonomiye, sanayiden tarıma pek çok alanda Türkiye’nin kaderini değiştirecek devrim niteliğinde projelere imza atıldı. Hayal denilecek projeler gerçekleştirildi. 80 yılda yapılamayan yatırımlar AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. Ekonomik ve sosyal alandaki kazanımların yanı sıra ülkemizin dünya arenasındaki kaybolan siyasi imajı tekrar kazanıldı, bölgesinde söz sahibi olan, gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke konumuna geldik.

AK Partiyle birlikte yeni Türkiye yolunda ilerlerken hızımızı kesmek ve bizi engellemek isteyenler oldu. Parti kapatma davaları ve E muhtıralarla bunlara şahit olduk. Fakat Türkiye’nin ve milletimizi karanlığa gömmek isteyen dış güçler ve onların içerdeki piyonları 15 Temmuz günü darbe kalkışması gerçekleştirerek milletimize kara bir gece yaşattılar. Türkiye’yi diğer Ortadoğu ülkelerinde yaptıkları gibi kaosa sürüklemek istediler Ama aziz ve necip milletimiz Çanakkale ve Kurtuluş savaşındaki gibi göğsünü mermilere siper etmiş bu hainlerin alçak planlarına izin vermemiştir. Türkiye'nin hainlere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 248 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 196 vatandaşımız ise gazi oldu. Hainlere karşı ülkesi ve milleti için şehit olan vatandaşlarımızı da bu millet asla unutmayacaktır.

AK Parti’nin AK kadroları olarak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde milletten almış olduğumuz destekle birlikte yeni Türkiye yolunda 2023 hedeflerine ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yolda teşkilatlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışacağız. Milletimizle kucaklaşarak onların dertleriyle dertlenmeye sevinçleriyle sevinmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle milletin partisi olan AK Partimizin 16. kuruluş yıl dönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyor bugüne kadar çeşitli kademelerde görev almış tüm partililerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”