AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de kaldığı sürede hem hemşerileriyle hasret giderdiğini hem de Rize’de devam eden yatırımlar yerinde incelediğini belirtti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 günlük Rize programı sonrası açıklamalarda bulundu. Karal, Cumhurbaşkanı’nın Rize’ye gelişinin bölge halkı tarafından büyük sevinçle karşılandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programları esnasında devasa projeleri inceleme fırsatını yakaladığını söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Rize’de kaldığı sürede devam eden yatırımları inceledi. Rize Havalimanı ve Ovit Tüneli gibi büyük projeleri yerine giderek inceledi. Yetkililerden konuyla ilgili brifingler aldı. Yapımı devam eden ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından yaptırılan Güneysu Konakları inşaat alanında incelemelerde bulundu. Örnek daireleri gezme fırsatı buldu. Aynı gün partimizin 92. İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Cumhurbaşkanımız burada önemli mesajlar verdi. Rize’nin yatırımlarını da yakında takip ettiğini belirtti ve 15 Temmuz gecesi yaşana hain darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY örgütüyle yapılan mücadeleye değindi. En kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinden bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceklerini söyledi.” Dedi

Rize Havalimanı projesinin Ordu-Giresun’dan sonra deniz üzerine inşa edilen 2. Havalimanı olduğunu belirten Karal “Sayın Cumhurbaşkanımızın yakinen takip ettiği projelerden biri Rize Havalimanı projesidir. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olacak Rize Havalimanı’nın inşaat tekniği bakımından Avrupa’da kendi alanında ilk sırada yer alacağını belirten Cumhurbaşkanımızın bu açıklamaları elbette ki bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Eskiden uçaklara sadece bakmakla yetindiğimiz ülkemizde şimdi ise 50’nin üzerinde havalimanları var.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımızın Ovit Tineli inşaatını çalışmalarını yerinde giderek incelediğini aktaran AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi ve çok kısa sürede Ovit Tüneli’nin açılışını gerçekleştirileceğini kaydetti. Öte yandan Cumhurbaşkanımız bölge turizmine büyük önem verdiğini verdiği mesajlarda bir kez daha gösterdi. Ayder Yaylası’ndaki çarpık yapılaşma Sayın Cumhurbaşkanımızı bir hayli rahatsız etti. Bu durumun en kısa sürede çözülmesi adına devlet olarak el koyacaklarını ve kentsel dönüşüm ile Ayder Yaylası’nı yeniden inşa edeceklerini belirtti. Bölge turizminin canlı tutulması ve gelen turist sayılarının artması ve özellikle turizmde verilen hizmetlerin kalitesinin artırılması noktasında gereken adımların bir an önce atılacağını Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çaykur Rizespor’u ziyaretini değerlendirdi. Karal, “Çaykur Rizespor’umuzun yeniden süper lige yükselmesi için Cumhurbaşkanımızın istek ve arzusu mevcut. Yeni yönetim ve güçlü kadro yapısıyla yeni sezonda 1. Ligde mücadele edecek olan Çaykur Rizespor’umuzun yeniden süper lige yükselmesi için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini savundu. Bunun yanı sıra seyircilerin desteğini önemine işaret ederek seyirci-takım işbirliği ile bu takımın süper ligde kalıcı olması gerektiğini istedi.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasının sonunda “Sayın Cumhurbaşkanımızı ana-baba ocağı Rize’de karşılamanın mutluluğunu yaşadık. Dünya liderimizin hemşerileriyle buluşması kendisine güç verdi. Rize her zaman liderine sahip çıktı ve bundan sonra da çıkmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Rize’mizi her anlamda şaha kaldırmanın arzusu içerisindeyiz. Daha yaşanılabilir, sorunların minimize edildiği ve çözüm noktasında el birliği ile hareket edildiği bir şehir yaratma amacındayız. Mega projelerin bitmesiyle beraber Rize’miz yaşanılabilir şehir noktasında yoluna emin adımlarla ilerleyecektir. Ben şahsım ve hemşerilerim adına Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 4 günlük Rize ziyaretleri dolayısıyla sonsuz şükranlarımız sunuyorum. ALLAH ona sağlık, güç, kuvvet versin. ALLAH yar ve yardımcısı olsun.” Diye konuştu.