Karal'a, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı eşkil etti. Toplantılara AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Sadık Bayraktar, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, AK Parti Çamlıhemşin İlçe başkanı AHmet Yılmaz, Çamlıhemşin belediye başkanı Osman Haşimoğlu, STK başkanları, İl genel meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Karal, istişare toplantılarında yaptığı konuşmada TBMM’deki yoğun mesailerin yanında her hafta Rize’ye geldiğini belirterek, “İlimizi ve ilçelerimizi çok daha güzel hizmetlerle tanıştırmak, köylerimizde, mahallelerimizde ve yerel yönetimlerimizde yaşanan problemleri aşmak adına bu istişare toplantılarını düzenliyoruz. Her şeyin en doğrusunu Ankara bilir mantığında hiçbir zaman olmadık. Bölgeleri mutlaka o bölgede yaşayan insanlar yönetmelidir, mantığıyla siyasete yaklaştık. Bugün de Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerimizin değerli kanaat önderleriyle beraber ilçelerimizle alakalı meselelerini görüşmek ve siyaset – halk interaktif ortamı içerisinde iletişimi sağlamak adına buradayız” dedi

Konuşmasının devamında 1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde verilen vaat ve taahhütlere de değinen Karal, şunları söyledi:
“Ortadoğu bölgesinde yaşanan olumsuz hava ülkemizi doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla hükümetimiz mesaisinin önemli bir bölümünü bölgedeki sorunlara harcamasına rağmen 1 Kasım seçimleri öncesinde ilk üç ay içerisinde yapacağız dediğimiz vaat ve taahhütlerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Şimdi sırada diğer projelerimiz yer alıyor. Ülkemizin bir dünya ülkesi olabilmesi adına, 2023 vizyonuna hazırlanabilmesi noktasında başlattığımız çalışmaları bir bir hızlandırmamız gerekiyor. Şuanda dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz. Başlatılan ve başlatılacak olan projelerle, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimizi gerçekleştirmek adına bütün gücümüzle hükümetimiz ve hükümetimizin mensubu olarak gayret gösteriyoruz. Tabi ki ulusal projelerin yanında yerelde kalkınmamızı ve yereldeki sorunlarımızı da bu hedeflere paralel bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor.”
Konuşmaların ardından Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerindeki sorunlar dile getirilerek, çözüm noktalarıyla ilgili istişarede bulunuldu.