AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’de 26 metre derinlikte bir dolgu alanı üzerine havalimanı inşa edildiğini belirterek, “Rize arazi bakımından çok kısıtlı bir yer. Burası bir Konya, bir Sivas değil. Bu nedenle Rize'de havalimanı yapmak son derece zor” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'de yapılan projelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğine vurgu yaparak, "Bu kadar yüksek maliyetli işlerin ekonomisini üretebilecek Recep Tayyip Erdoğan'dan başka bir lider yoktur" dedi.

Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan sevgisinin ve saygısının altında yatan nedenin; Erdoğan'ın şehre gösterdiği yoğun ilgi ve alakadan kaynaklandığı belirten Avcı, "Cumhurbaşkanımız Rizeli hemşerilerini hiçbir zaman mahçup etmedi, Rizeliler de ona her zaman sahip çıktı. Rize'yi seçimlerde Türkiye birincisi yaparak bu desteklerini gösterdiler" diye konuştu.

'BURASI BİR KONYA, BİR SİVAS DEĞİL'

Avcı, Erdoğan'ın destek vermemesi halinde Rize'deki projeleri bitirme şanslarının çok zor olacağını da ifade ederek, şöyle dedi:"Şu anda 26 metre derinlikte bir dolgu alanı üzerine havalimanı inşa ediyoruz. Rize arazi bakımından çok kısıtlı bir yer. Burası bir Konya, bir Sivas değil. Bu nedenle Rize'de havalimanı yapmak son derece zordur. Bu nedenle havalimanını denize yapıyoruz. Bu kadar yüksek maliyetli işlerin ekonomisini üretebilecek Recep Tayyip Erdoğan'dan başka bir lider yoktur. Rize, onun sayesinde Ovit Tüneli'ne, Salarha Tüneli'ne, havalimanına, güney çevre yoluna kavuştu. Önümüzde yeni projeler var. Ayder'de bir dönüşüm projesi başladı. Kayak tesisi projemiz var. İyidere'de Türkiye'nin en önemli lojistik projelerinden birisi gerçekleştirilecek. İnşallah yakın bir tarihte bunları da gerçekleştirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımızın Rize'ye ilgisi ve alakası bir başkadır. Bizde onun sayesinde bu projeleri hayata geçiriyoruz."