AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize’de etkili olan yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanların yaşandığı Çayeli Senoz Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Karal, incelemeleri öncesinde selde hayatını kaybeden Songül Tolan’ın cenaze törenine katıldı. Çayeli ilçesi Kaptanpaşa Köyü Gürpınar Mahallesi’nde son yolculuğunu uğurlanan Songül Tolan’ın vefatı dolayısıyla ailesine ve bölge halkına başsağlığı dileklerini ileten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, daha sonra heyelanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Burada Karayolları Bölge Müdürlüğü Baş Mühendisi Taşkın Öztürk’ten bilgiler alan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını diledi.

Karal, açıklamasına şöyle devam etti: “Malum Rize’miz afet bölgesi. Her yıl bu afetleri maalesef yaşıyoruz. Kimi zaman acı kayıplarımız oluyor. Her afet sonrasında ciddi derecede maddi hasarlar meydana geliyor. Araziler yok oluyor, evler yıkılıyor, araçlar kullanılamaz hale geliyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Yoğun yağıştan en çok etkilenen ilçemiz Çayeli oldu. Senoz Vadisi boyunca büyük çapta hasarlar meydana geldi. Heyelan sonucunda çöken evin altında kalan Songül Tolan adlı vatandaşımız kaybettik. ALLAH’tan kendisine rahmet dilerken, kederli ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Ama burada bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Hayatını kaybeden Songül Tolan’ın annesi, kızını kurtarmaya gelen helikopter için “Bu helikopteri indirmeyin, bu devletin malıdır. Devletin malı zayi olması” diyor. En acı durumda bile vatandaşımız devletini düşünüyor. Böyle bir milletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyorum.” Dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün tespitleri sonrasında zararların belli olacağını ve mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.