Milletvekili Karal, STK başkanları ile Rize’de toplandı. Yaklaşık 5 yıldan buyana  ortalama 2 ayda bir, STK  Başkanlarıyla mutad, istişare ve değerlendirme toplantıları  yapan  Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ”Bu toplantılarla kollektif aklı ve istişareyi, şehri beraberce ele alma düşüncesini ön plana çıkarıyoruz” dedi.
 
Toplantıya, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mustafa ERBAŞ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muammer ATILGAN, Ziraat Odası Başkanı Nevzat PALİÇ, Müsiad Başkanı  Mahmut DABAK, Tümsiad Başkanı Baki FİL, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi  Başkanı Güven AKSOY, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI,Hak-İş Başkanı Sultan KARADAĞ, Kent Konseyi Başkanı Sadullah KÖSE, Ebruli Yaşam Derneği Başkanı Hülya CERRAHOĞLU katıldı.
 
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Pazar’daki Sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla da bir araya geldi.

Pazar Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, Pazardaki STK başkanlarının yanı sıra İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Pazar ilçe başkanı Nurettin İNCE, Pazar Belediye Başkanı Ahmet BASA,  Rize MÜSİAD Başkanı Mahmut DABAK, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN ve Pazar İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Milletvekili Karal, STK temsilcileriyle bir araya geldikleri bu toplantılarda STK temsilcilerinin de taleplerini dinleyerek gelen talep ve fikirler doğrultusunda Rize için yapılan çalışmalarda en iyi  adımı atmaya çalıştıklarını ifade etti.
Karal, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “STK başkanlarımızla bir araya gelerek hem Rize genelinde, hem de Pazar ilçemizde yapılan çalışmaları ve yatırımları değerlendirdik. STK başkanlarımızın yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili görüşlerini dinledik. Rize’miz için birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Rize’nin hayali olan Ovit tünelinde ilk ışığı gördük. Öte yandan Rizelilerin heyecanla beklediği Havalimanı projemizin de ihalesini yaptık. Rize için çaydan sonra en önemli ekonomik kaynak turizmdir.  Turizm içinde en önemli yatırım havalimanıdır. Havalimanın Rize’de konuşulmasıyla birlikte 5 yıldızlı oteller Rize’ye yapılmaya başlandı. İnşallah Havalimanı projemizin tamamlanmasıyla birlikte Rize’mizin turizm alanında gelişimine önemli katkı sağlayacak. Tabi havalimanının  Pazar’da olması da Pazar  için önemli. Havalimanına gelen  yolcular ve turistler Rize’nin ekonomisine olduğu gibi Pazar’ın ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Pazar’ın Milletvekilimiz Osman Aşkın BAK Beyin ilçesi olması münasebetiyle, Pazar’ın meseleleriyle Osman Bey’in daha yoğun ilgilendiğini, ancak kendilerinin de kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi.  Karal Ayrıca nüfus kriterleri tutan ilçelerimize doğalgaz ulaştırılması çalışmalarına Pazar’ında dahil edilebilmesi için, Milletvekili arkadaşlarımızla Ankara’da gayret gösterdiklerini de  ifade etti.