AK Parti Rize‘den milletvekili Aday adaylığı için  Melahat Furtuna ve Melisa Paliç resmi müracaatlarını gerçekleştirdi. Melahat Furtuna’nın adaylık dosyasını Teşkilat Başkanı Himmet İstif teslim alırken Melisa Paliç’in adaylık dosyasını ise İl Başkan Vekili Ali Haydar Er teslim aldı.

Melahat Furtuna Kimdir

Rize Merkez Karasu Köyünde doğdu.İlk okulu Rize Atatürk İlk Okulu’nda, lise eğitimimi ise Rize Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenimimi sırası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Muhasebe bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve yüksek lisans eğitimimi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işletme ABD’de 0cak 2014’de tamamladı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2015 yılında Formasyon eğitimi tamamlayarak öğretmenlik unvanı aldı.Milli eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinde ve Özel Eğitim Merkezlerinde uzun süre öğretmen, uzman ve usta öğretici olarak görev yaptı.

Bu süreçte Türkiye Kadrosuz Usta Öğreticiler ve Ücretli Öğretmenler Platformunu kurarak daha geniş kitlelere ulaşma imkanı buldu. Ülke genelinde Kamu kurumlarında çalışan, genelini kadınların oluşturduğu dezavantajlı grupları bir çatı altında toplama ve sosyal statü kazandırma çalışmalarını yürüttü.2009-2011 yıllarında Ana-kız okula kampanyası kapsamında okuma –yazma eğitimlerinin yürütülmesinde aktif görev aldı.2014 yılı genel seçimlerinde Rize İl Genel Meclisi Üyeliğine aday oldu ve 4. Yedek üye seçildi.. Ocak 2018 tarihi itibari ile SALVADER’ de yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik Görevini yürütmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Rize İl Müdürlüğünde bir süre Şiddet Önleme Merkezinde görev yaptı, Aynı kurumda Şehit Yakınları, Gaziler Biriminde iş hayatımı sürdürmektedir. Öz Sağlık İş Sendikası İşyeri Temsilciliği görevime devam etmektedir. Doktora eğimime devam edebilmek için ön hazırlıkları sürdürmekte olup,Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü son sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam etmektedir...