AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı, AK Parti Rize milletvekili Hikmet Ayar, Rize belediye başkanı Reşat Kasap, Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, İl SGK müdürü Mustafa Bakrıcı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu Kayseri’deki bombalı saldırıda Şehit olan Uğur Korkmaz’ın ailesini ziyaret ederek şehit ailelerinin sahip olduğu haklarla ilgi bilgiler verdiler.

Ziyarette il SGK müdürü Mustafa Bakrıcı şehit ailelerinin sahip olduğu haklarla ilgili bilgiler vererek,  Kanun gereği şehit Uğur Korkmaz’ın annesi ve babasına kurum olarak bir maaş bağladıklarını. Ayrıca faizsiz konut kredisi,  istihdam hakkı, sağlık yardımı ve sağlanan diğer haklar hakkında bilgi içeren belgeyi de kendilerine takdim edeceklerini ifade etti.



Milletvekili Hikmet Ayar da SGK müdürlüğünce hazırlanan ve şehit ailesinin haklarıyla ilgi bilgi içeren dosyası şehidin babasına vererek, “ Devletimiz şehit ve gazi yakınları için yapabileceği her şeyi yapıyor. Ama buna rağmen elbette bu şehitlik makamının hakkı olmayacaktır. Devletimizin ve milletimiz her zaman sizlerin yanındadır. dedi

İl başkanı Avcı ve belediye başkanı Kasap’da her zaman şehit ailesin yanında olduklarını ve her türlü sorun ve sıkıntıda kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ettiler.



 Ziyaretin ardından şehit Uğur Korkmaz’ın kabrine gidilerek dua edildi.