AK Parti Merkez İlçe aday tanıtım toplantısı Merkez İlçe Başkanı Burak Ak ve İlçe Yönetiminin ev sahipliğinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde icra edildi. Programa Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu,3 kademe il yöneticileri, Belediye Başkanı ve Başkan adayı Rahmi Metin, önceki dönem İl Başkanlarından Yılmaz Katmer, kurucu İlçe Başkanı Yunus Öksüz, Merkeze bağlı Muradiye Belediye Başkanı ve Başkan adayı Musa Süreyya Balcı, Kendirli Belediye Başkanı ve Başkan adayı Alaettin Serdar ve Salarha Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Kara, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üye adayları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Partinin kurulduğu günden itibaren insan odaklı projeleri hayata geçirdiğini ve bunun için çalıştığını söyledi.

Seçimlerin demokrasinin önemli aracı olduğuna işaret eden Yazıcı, AK Parti'nin referansının geçmişte yaptıkları olduğunu belirtti.

Yazıcı, Türkiye tarihinde 10 yılda darbelerin ve post modern darbe girişimlerinin olduğunu kaydederek, 28 Şubat sürecinin son başarılı darbe girişimi olduğunu, AK Parti döneminde 27 Nisan bildirisi ve 15 Temmuz darbe girişiminin engellendiğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süre hukuk müşavirliğini, avukatlığını yaptığını belirten Yazıcı, şunları söyledi:"Aracına binmiş, İstanbul'da Florya'ya doğru gidiyorum. Sefaköy'de, hakkında açılmış davalarla ilgili görüşü nedir, öğrenmek istedim. Benim söyleyeceklerim bitti. Dedi ki 'Ya hele şuraya bak. Şu yolun kenarına bak. Çer çöp dolu.' Görevi halen devam ediyor. Telefonunu çevirdi. Sorumlu arkadaşına talimatı verdi. Konuşması bitince 'Başkanım ben size siyasi hayatınızla alakalı önemli konulardan söz ettim, görüşünüzü sordum size. Çöple meşgulsünüz.' dedim. 'Hayati, o senin işin, bu benim işim.' dedi."

Aday adayları ve adaylığı kesinleşmiş kişilerin bir ailenin parçası olduğunu dile getiren Yazıcı, "Süreç tamamlanıp bittikten sonra kenetlenerek kol kola hedefe doğru yürümeliyiz." ifadesini kullandı.

Hayati Yazıcı, AK Parti'nin Cumhuriyet'in ikinci döneminin en değerli seçimine hazırlandığını belirterek, "31 Mart Cumhuriyet'in kuruluşunun ikinci yüzyılının ilk seçimidir. Tarihi bakımından önemlidir. Rize'de de bu anlamda 18'de 18 yapmaya kararlıyız. Gündemimizde, günlük ajandamızın başında mutlaka seçim çalışmaları olmalı." diye konuştu.

Milletvekili Muhammed Avcı “Muradiye‘de inşallah kışa doğru doğalgazı ulaştırmış olacağız”

Aday tanıtım toplantısında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Rize Milletvekili Muhammed Avcı ; “Merkez ilçe Başkanımızın şahsında merkez ilçe teşkilatımız bu salondaki heyecanı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Az önceki proje tanıtım videosuyla son beş yıl içerisindeki yaptığımız icraatların bütününü hemşehrilerimize tanıtmış olduk. Şimdi inşallah teşkilatımızla el ele vererek önce üç beldemizde sonra da inşallah Rize merkezde rekor bir oy alacağız. Yaptığımız yığınla  iş var. Beldelere doğal gazın götürülmesi belki beş sene önce hepimiz için hayaldi. Sadece beş sene önce bugün beldelerimizde doğal gaz var ve Muradiye‘de inşallah kışa doğru doğalgazı ulaştırmış olacağız. Kendirli  ve Salarha’yı  zaten halletmiştik” ifadelerini kullandı.

 Rize Merkezdeki yığınla yapılan iş olduğunu aktaran Milletvekili  Avcı sözlerine şöyle devam etti ;  “Rize Merkezdeki yatırımlara değinmeme gerek yok yapılan yığınla iş var. Bir taraftan kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bir taraftan millet bahçelerini tamamlıyoruz. Kısacası adeta şehir şu an itibari ile bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Bugüne kadar yapılanlar var. Önümüzdeki beş yılda yapılacak olanlar var. Belediye Başkanımızla oturduk, yeni bir planlama yaptık. İnşallah hem kentsel dönüşüm alanında, hem de yapacağımız yeni yatırımlar alanında Rize merkezde ilk beş yılda neler yaptıysak, belki onların da daha üzerinde yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bunun sağlanabilmesinin bir sebebi var o sebep arkamızda dimdik duran gücümüzü aldığımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Bugüne kadar ne götürdüysek tamamıyla ilgili bir destek aldık ve bugün burada yaptığımız yatırımların hepsinin altında onun imzası var. Önümüzde halen çözmemiz gereken bir süreç var yaşam devam ettikçe hayat devam ettikçe sorunların bir bölümünü çözüyorsunuz ama karşınıza yeni sorunlar geliyor onları da çözmek durumundasınız. Bizim alacağımız tavır belli sorunların çözümünde Rize’nin bütün paydaşlarını bir araya getirerek, konuşturacağız. Hep birlikte ortak bir irade ortaya koyacağız ve bu iradeyi emanet alarak, millete vekâlet eden kişiler olarak Ankara’da onların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Ayar ve Önceki Dönem İl Başkanı Katmer Seçim Sürecini Değerlendirdi İl Başkanı Ayar ve Önceki Dönem İl Başkanı Katmer Seçim Sürecini Değerlendirdi

İl Başkanı Hikmet Ayar “Neden Rize‘de 18’de 18 olmasın”

İl Başkanı Hikmet Ayar aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında “Bu teşkilâtla beraber Rize’de çok büyük başarılara imza atmış bir kadroyuz. Çayeli nüfusuna kayıtlı olabilirim ama teşkilatçılık çalışmalarının çoğu Merkez ilçede geçmiş bir kardeşinizim. Birçok  seçim çalışmasını merkez ilçede gerçekleştirdim. Bizi güçlü kılan birçok seçimlerde Türkiye birincisi yapan en önemli unsurun birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu düşünüyorum. Evet her yerde var ama Rize de bunun çok daha üst perdede hayata geçirdiğimiz bir olgu olduğunu görüyoruz. Karşı tarafta bunu bildiği için birlik beraberliğimize kardeşliğimize hücum ediyor. Bu oyuna gelmeyelim birlik beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece göreceksiniz neden Rize‘de 18’de 18 olmasın. Tüm Rize genelinde 31 Martta 30 tane İl Genel Meclisi seçeceğiz. Rize Belediyemizde 31 tane meclis üyesi seçeceğiz. Rize merkezden beş tane İl Genel Meclisi seçeceğiz ve bütün bunların tamamına talibiz inşallah. Biz tekrar birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi güçlendirerek devam edersek, bütün bu hedeflere ulaşacağımızı ve hep beraber 31 Mart akşamında kutlama yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Milletvekili Mertoğlu “Teşkilatçılığı, belediyeciliği çok iyi biliyoruz”

Milletvekili Av. Harun Mertoğlu tanıtım toplantısındaki yaptığı konuşmasında “Rize‘de AK Parti olarak 2001’den bu yana birçok seçimi icra ettik. Belediye seçimlerinin 31 Mart‘ta beşincisini icra edeceğiz. Bu işi bilen insanlarız. Teşkilatçılığı, belediyeciliği çok iyi biliyoruz. Yaptığımız hizmetler ortada. Rize’de çok şeyler yaptık. Türkiye’de çok şeyler yaptık. Geçen hafta TUSAŞ’a gittim milli savaş uçağımız Kaan’ı gördüm. Gurur duyulacak işlere imza atıyoruz. Bütün bunlar hayalinde ötesinde şeyler. Bunları başarısında pay sahibi olanlar Başta Cumhurbaşkanımız ve onun arkasında dimdik duran bu teşkilatlar. Türkiye büyük değişimler, büyük dönüşümler yaşadı. İnşallah bundan sonra da yaşayacak. Son virajdayız birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam ettiğimiz süre zarfında 31 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza Rize’den çok kuvvetli bir ses vereceğimizi umut ediyorum”dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin “23 yıldır Türkiye açısından bir tarih yazıyoruz”

Belediye Başkanı Rahmi Metin selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; “23 yıldır Türkiye açısından bir tarih yazıyoruz. 23 yıldır bu davaya gönül verenler aslında gelecekte de çok güzel malzemeler çok güzel anlatılacak eserler bırakıyor geriye. Biz Türkiye vizyonuna Türkiye dünyada ses getiren projelerle kendi nazarımızda Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Bakanlarımız, Milletvekillerimizin desteğiyle Rize‘de biz de katkı sunmaya çalıştık. Kentsel dönüşümden sosyal tesislere kadar yeraltı yer üstü altyapılarına kadar birçok iş başardık. Bunlar hep bu teşkilatların bize verdiği desteklerle birlikte oldu. Rize’de belediyenin sahaya yansıyan bir başarısı varsa bu başarı birlik ve beraberlikten geçiyor” dedi.