Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 2017 yılının projelerle dolu yıl olacağını söyledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 2017 yılının insanlık için sağlık mutluluk getirmesini dileyerek tüm Aksaraylıların yeni yılını kutlayarak, yeni yılda Aksaray için önemli projelere imza atılacağını müjdeledi.

2016 yılını değerlendiren Başkan Yazgı, 2016 yılı terör ve tüm şer odaklarının Türkiye’ye var güçleriyle geldiği ve 15 Temmuz hain kalkışmanın olduğu bizi derinden üzen olayların yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti. 2017 yılının, 2016 gibi karışıklıklardan ve terörden uzak, huzur ve mutluluğun baskın yaşandığı bir yıl olmasını dileyen Başkan Yazgı, herkesin ülkemiz ve milletimiz için dua etmesini istedi.

2017 yılında Aksaray için var güçle çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yazgı, “Adeta şantiyeye dönen Aksaray’ımızda hayata geçen birçok projelerin açılışlarını yaptık. Yeni yılda mevcut projelerimize yenilerini ekleyeceğiz. Bunlardan öne çıkan bazı projelerimizden bahsedersek; Piri Mehmet Paşa çarşı projemiz halen devam ediyor. İnşaat sahasında iş merkezilerinin kaba inşaatı bitmek üzere çalışmalar kış olmasına rağmen devam ediyor. Efor önü alt geçit projemize yeni yılda başlamayı hedefliyoruz. Siloların kaldırılmasında son aşamaya gelindi. Yeni sanayi sitemizde ön talep başvuruları başladı. Bu yıl inşallah bu projemizi de başlatmış olacağız. Yine öncelik verdiğimiz projeler arasında yer alan içme suyu konusunda tarihi bir adım attık. Şehrimizin içme suyu temininde 110 milyon dev projenin temelini attık. Emeklilerimiz için açtığımız emekli evinin yanında kadınlarımız için başlattığımız Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde inşallah açılışını yapacağız. Çocuklarımıza müjde olarak ise Azmi Milli sahasına Çocuk Eğitim ve Etkinlik Alanı kuruyoruz. Geleceğimizin emaneti çocuklarımıza özel farklı tasarıma sahip yeni oyun alanları ile onların zihinsel gelişimine, kendilerini ifade edebilmelerine, yeteneklerini fark etmelerini sağlayacağız. Şehrimizin en büyük parkı Genç Osman parkını şehrimize kazandırdık. Halkımızın hafta sonları aileleriyle dinlenebileceği, piknik yapabileceği, spor tesisleriyle birlikte spor yapabileceği, yürütüş alanlarına sahip geniş bir ferah bir ortam hazırladık. Geçtiğimiz Haziran ayında da görkemli bir şekilde açılışını yaptık. Kılıçaslan parkımızın 2. etabını tamamladık. Yeni yılda da Modern şehirciliğin gereği olarak Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi bahçesinde tematik parkı kuracağız. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri oto park. Bunun için Piri Mehmet Paşa çarşı projemizin yeraltında 600 araçlık oto park yapımını tamamladık. Yine azmi milli sahasında ve siloların bulunduğu alana yeraltına oto park yapmak suretiyle şehrimizde otopark ihtiyacına cevap vermenin gayretinde olacağız. Yine tarihi dokuya önem veren bir belediyecilik olarak yıllarca restore bekleyen Kılıçarslan Hamamın restoresine başladık. Ve bunun gibi birçok ecdada ait tarihi yapıya sahip çıkarak onlara gerçek değerlerini kazandıracağız" dedi.