Aksaray Defterdarı Uğur Arslan ve Vergi Dairesi Müdürü Metin Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’ü ziyaret etti.
Koçak ve Aktürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Defterdar Uğur Arslan yapılandırmalar hakkında bilgiler verdi. Arslan, “Bu kanun bazı alacaklıların yeniden yapılandırılmasını içeriyor. Daha çok vergi yönüyle sivil toplum kurumları, odaları ziyaret ediyoruz. Bu konuda bilgi vermeye çalışıyoruz. Başvuru süresi 31 Ekim 2016 itibariyle doluyor. Son günlere yaklaştık. Devlet vergisel yönde borcu olanlara elini uzattı. Bu eli herkesin tutmasını istiyoruz. Vergi dairemize yapılandırmayla ilgili mutlaka müracaatlarını bekliyoruz. Bu kanunun getirmiş olduğu bir takım imkanlar var. 18 aya kadar taksit imkanları bulunmaktadır. Faizlerin gecikme zamları silinecek. Bundan Aksaray’ın faydalanmasını istiyoruz” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Hükümetimiz borçlarla ilgili yapılandırma yapıyor. Vergi dairesine kayıtlı olan üyelerimizin de yararlanmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.