Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye başkan yardımcısı, belediye meclis üyeleri ve ilgili daire müdürleriyle birlikte Terminal Kavşağında yapılmakta olan kavşak düzenleme, kaldırım ve asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Aksaray’a ve halka en iyi şekilde hizmet vermenin gayretinde olduklarının altını çizen Başkan Yazgı, “Belediye olarak Terminalin olduğu noktada çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu bölgede özellikle özel hastane, özel bir eğitim kurumu, terminal, üniversite, yurtlar ve galericiler sitesi yer almaktadır. Biz 1,5 aylık bir çalışma yapmak suretiyle önce projeleri hazırladık. Burayla ilgili çalışma yapıldıktan sonra ardından da yerinde uygulamalar yapılıyor. Yaptığımız incelemede bu uygulama sonucu trafiğin daha da rahatladığını kargaşanın bittiğini gördük” dedi.
Vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyen Başkan Yazgı, “Bizim burada vatandaşlarımızdan özellikle isteğimiz trafik kurallarına, işaretlerine ve trafikle ilgili yön gösteren görevlilere uymaları gerektiğidir. Bunlara uydukları zaman buranın sistemi daha rahat işler. Özellikle yanlış parkları, yolları tıkayan araç parklarının da önüne geçilmesi gerektiği konusunda bir kez daha uyarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Amacımız şehre daha iyi yönde hizmet etmektir” diyen Başkan Yazgı, “Şehrimize en güzel şekilde hizmet etmekle beraber aksayan yönleri tamamlayarak hizmetimizi en kaliteli şekilde sunmak olacaktır. Ben bu çalışmalarda emeği geçen başkan yardımcılarımıza, belediye meclis üyelerimize, birim müdürlerimize ve ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.