Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Halep’e Yol Açın" ve "Yetim Gülerse Dünya Güler" adlı konferansta Aksaray halkı ile buluştu.
Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın manevi değerleri ile belediye ve STK’ların yetimlere yönelik çalışmalarından bahsederek, “Manevi değerlerimizin ve manevi büyüklerimizin olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Osmanlı’nın manevi sultanları, Osmanlı’yı ilk imar eden sultanlar hep burada mayalanmışlar. Anadolu’nun mayalandığı yer Aksaray’ımızdır. O nedenle ne kadar gurur duysak azdır. Bizler belediye çalışmalarımızla, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla elimizden geldiği kadar bu değerleri daha da üst noktaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ben burada Memur-Sen ve İHH Şube Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizle çok güzel uyumlu bir şekilde çalışmaları var. Bizler yetimlere yönelik yaptığımız programlar ve aynı zamanda öğretmenlerle beraber yaptığımız çalışmalarla elimizden geldiğince bu manevi şehrimizin atmosferini biraz daha süslemeye çalışıyoruz” dedi.
Aksaray’ın 15 Temmuz darbe girişiminde idarecileri, STK’ları ve halkı ile tek yürek olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, “15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bizler de 30 gün boyunca sabahlara kadar nöbet tuttuk. Elhamdülillah bunun da karşılığını gördük. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, bizi ne içerideki hainler ne dışarıdaki düşmanlar yıkamayacaklarını ve zedeleyemeyeceklerini bir kere daha görmüş oldular. O nedenle başta genel başkanlarımıza, Sayın Valimize, değerli büyüklerimize, STK’ların bütün başkanlarına ve çok değerli Aksaraylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah yaralılarımız da bir an önce şifaya kavuşur. Şunu bilmeliyiz ki Türkiye dik durdukça bu gücünü kuvvetini gösterdikçe buna kimin ihtiyacı var? Bütün Müslüman coğrafyasında kanayan birçok yara var. Maalesef Türkiye’den başka da o yaralara el uzatacak hiç kimse yok. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızın ömrünü uzun etsin, yardımcısı olsun. Yalnız değil, biz onunla beraberiz. Onun yürüdüğü yolda biz de yürüyeceğiz. Ona her zaman destek vereceğiz. Bizlere düşen bu görevi layıkıyla yerine getirmektir. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH İnsani Yardım Vakfı ile yürüttükleri "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" sosyal sorumluluk projesinin çok önemli olduğunu söyledi. Suriye’de çok büyük insanlık dramının yaşandığına işaret eden Yalçın, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı en iyi proje, en kıymetli çalışmadır. Siz bırakın sinüsü, kosinüsü, tanjantı, kotanjantı. Bırakın eksiyi, artıyı, bölmeyi, çarpmayı. Vicdanlara merhameti yerleştirebiliyorsanız, insanları ders sahibi değil de dert sahibi yapabiliyorsanız o zaman başarılısınız. Oradaki çocuklar dert sahibi çocuklar. Sınıfa kumbarayı koyup ’Burada 30 öğrenci değil 31 öğrenci var, o biri de bizim yetim kardeşimizdir’ diyerek yoklamada onun da adını okutan ve bir yetimi kucaklayan çocuklar, gelecek anlamında umudumuzu bağlamamız gereken çocuklardır. Yoksa çift diplomalılara bakmayın sakın. Bu ülkeyi soyanlar, dibimize dinamit koyanların tamamı çift tahsilli. Önce kariyer değil önce karakter lazım" dedi.
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’ye değil İslam dünyasına yapıldığını dile getirdi. 15 Temmuz’da darbe girişiminde yaşadıklarını anlatan Yıldırım, "15 Temmuz’daki darbe girişimi atlatıldı ama tehlike bitmedi. Bu rehavetten kurtulmamız gerekiyor artık. Suriye bizim bir parçamız, Irak, Libya, Yemen ve bütün İslam dünyası bizim bir parçamız. Biz bir bütünüz. Özgürlüğü ve değişimi yönetmek zorundayız. Hemen yerimize oturursak olmaz. Onun için her gün teyakkuz halinde olacağız" dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Halep, her gün 200’den fazla uçakla vuruluyor. Orada, 30 kilometrelik bir alana insanları hapsettiler. 300 bin insan aç. Şu an orada 3 fırınımız kaldı. Onu da çalıştıramıyoruz. Çünkü un götüremiyoruz. Un götürmek istesek, unumuz kalmamış. İhtiyaçlar o kadar fazlalaşmış ki. Eskiden Suriye’nin içerisine günde 2 milyon ekmek yapıyorduk fakat şu an 500-600 bin civarına düşürmüşüz. Onun için Halep’e yolun açılması lazım. Şimdi Rusya zalim, bir taraftan bizimle anlaşıyor, bir taraftan anlaşırken de Halep’i yerle bir ediyor. Esed, Rusya, ne yazık ki İran, ne oluyoruz. Bu halktan ne istiyorsunuz ?. Bakın muhalifler ne kadar yiğit çıktı. Dediler ki ’5 gün ateşkes yapın, halkı bırakın, bize istediğinizi yapın.’ Bütün dünya neden sessiz? Şu an sadece Türkiye uğraşıyor ki bu insani yardım koridoru açılsın. Rusya ile pazarlıklar yapılıyor. İnsani yardım koridorunun açılması için dünya kamuoyunun bir an önce harekete geçmesi lazım."
Program sonrası Vali Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a ebru sanatından oluşan tablolar hediye edildi.