Amasya Üniversitesi Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Öğrenmenin Yaşı Yoktur" projesinin kapsamında İŞKUR’a kayıtlı 25-64 yaş arası işsiz veya ortopedik engelli 130 kadına sertifikalı mesleki ve genel beceri eğitimleri verilecek.
Düzenlenen basın toplantısında projelerinin ülke gelinde başvuran bin 207 projeden kabul edilen 37’sinin içinde yer aldığını belirten Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç Dr. Burak Bilgin, “Kursiyerlere 5 farklı alanda sertifikalı mesleki eğitim, 3 farklı alanda da sertifikalı genel beceri eğitimi verilmesi planlanmıştır” dedi.
Okul servisi ve turizm işletmeciliği, engelli ve yaşlı bakımı, toplu yemek ve organizatörlük, yenilenebilir enerji fizibilite danışmanlığı ve cad eğitimi alacak kursiyerlere uygulamalı proje döngüsü yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile girişimcilik eğitimlerinin aktarılacağına değinen Bilgin, “Amasya Organize Sanayi Bölgesi, Taşova Halk Eğitim Merkezi ve Amasya Sevgican Anadolu Engelliler Derneği proje ortaklarımızdır. Otobüs işletmecileri, ticaret ve sanayi odaları, dernekler ile sivil toplum kuruluşlarının ilgi ve yoğun desteğini görmekteyiz. Bu destek bir taraftan projenin yürütülmesinde bizleri motive ederken diğer taraftan da yeni ve farklı projeler üretme isteğimizi artırmaktadır” diye konuştu.
Bir otelde düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, diğer akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.