Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde karla mücadelesini sürdürürken, Meteorolojinin gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı uyarısını dikkate alarak ekipleri hazır bekletiyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, dün gece saatlerinde beklenen yoğun kar yağışının şehir merkezlerinde etkisini göstermediğini ve her ihtimale karşı ekipleri hazır beklettiklerini söyledi.
Üçpınar, "Meteoroloji’den dün gece aldığımız uyarı üzerine 110 merkezi noktada 3 bin personel ve 832 araçla yoğun kar yağışına karşı tüm önlemlerimizi almıştık. Ancak, beklenen kar yağışı olmadı. Bizler şehir hayatının aksamaması için her türlü ihbar ve uyarıyı dikkate almak zorundayız. Ekiplerimiz olası bir kar yağışı nedeniyle halen görev yerlerinde hazır bir şekilde bekliyor" dedi.
Yüksek rakımlı çevre ilçe ve mahallelerde kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını ilk günden itibaren titizlikle sürdürdüğünü belirten Üçpınar, "Karla mücadele çalışmalarımız kent merkezinin yanı sıra çevre ilçelerin özellikle yüksek kesimlerinde ilk günden itibaren aralıksız devam ediyor. Amacımız Ankara genelinde trafik akışını kesintisiz olarak sağlamak. An itibariyle Başkent’te yağış nedeniyle sorun yaşanan hiçbir yolumuz bulunmuyor" diye konuştu.