Çankaya Belediyesi, Muharrem ayı etkinliği kapsamında aşure lokmasını Özgürlük Parkı’nda Çankayalılar’la paylaştı.
Muharrem ayında tutulan ‘yas-ı matem’ orucunun ardından Çankaya Belediyesi, aşure lokması paylaşımının ilkini Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Ankara İl, CHP Çankaya İlçe Yönetimi katıldı. Lokma duası öncesi kısa bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Aşure zulme karşı direnişi temsil ettiği kadar kardeşlik ve barış çağrısıdır. Muharrem ayı bizim için hem yola, erkana sahip çıkma hem de Cumhuriyete sahip çıkma noktasında önemli bir ay. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyiz, 940 bin Çankayalı’yı eşit görüyoruz. Belediyemizin sizlerle omuz omuza, gönül gönüle olan birlikteliği bu anlayışla devam edecek” diye konuştu.
Acının ve zulmün her dönem var olduğunu hatırlatan Taşdelen, “Biz Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e sevdalıyız. Dönen dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan. Bizim bir tek özlemimiz var, o da bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız o aydınlık günlere kavuşmaktır” dedi.
Anadolu topraklarının Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana’nın insan sevgisiyle, hoşgörüyle yoğrulan sapasağlam olan topraklar olduğunu belirten Taşdelen, “Bizler işte bu yolun yolcusu olarak içimizden zulme karşı direnen insanları çıkardık. Onlardan biri de bizim için Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk de zulme karşı direndi, emperyalizm ülkeyi esir aldığı zaman, ‘geldikleri gibi giderler’ dedi. Halkıyla beraber olan hiçbir zaman yenilmez” diye konuştu.
Çankaya 29 Ekim’i kutlayacak
Hükümetin güvenlik gerekçesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatan Taşdelen, Çankaya Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlayacağını söyledi. Taşdelen, “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama noktasındaki iznimizi aldık. 29 Ekim’i Anıtpark’ta Kenan Doğulu konseriyle kutlayacağız. Bütün Çankaya’yı 7’den 70’e herkesi bekliyoruz. Cumhuriyet Bayramı nasıl kutlanır, Çankaya bunu tüm Türkiye’ye gösterecek” dedi.
Taşdelen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için de İzmir Karşıyaka Belediyesi ile farklı bir program yapacaklarını söyledi. İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın mezarına dikilen çiçeklerin 10 Kasım Günü Anıtkabir’e getirileceğini belirten Taşdelen, “10 Kasım’da anneden oğluna gelecek olan çiçeklere karşılık olarak biz de Anneler Günü’nde Anıtkabir’e diktiğimiz çiçekleri Zübeyde Hanımın mezarına götüreceğiz” dedi.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da, Muharem ayının dayanışma, kaynaşma ve hoşgörüyü hatırlatan bir ay olduğuna dikkat çekerek, “Tam da bu ortamı yaratan bu güzel buluşma için Çankaya Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından lokma duası yapıldı ve aşure dağıtımına geçildi. İlki Seyranbağları Özgürlük Parkı’nda yapılan aşure etkinliği, Cumartesi gününe kadar devam edecek. Çankaya Belediyesi, Ahmed Arif Parkı, Çankaya Belediye Binası önü ve Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenecek etkinliklere vatandaşları davet etti.