Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, muhtarlık kurumuna büyük önem verdiklerini belirterek, “Muhtarlar, göreve seçilerek gelişleri itibariyle aslında mahallelerin belediye başkanlarıdır” dedi.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Konfederasyon Genel Sekreteri ve Güvenevler Mahallesi Muhtarı Seviye Çelik ile beraberindeki delegeleri konuk etti. Türkiye’nin değişik illerinden gelen muhtarların katıldığı ziyaret başkanlık makamında gerçekleşti.
Sözlerine Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başlayan Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak muhtarlık kurumuna büyük önem verdiklerini belirtti. “Muhtarlar, göreve seçilerek gelişleri itibariyle aslında mahallelerin belediye başkanlarıdır. Biz bunu hep böyle düşündük ve seçildiğimizde ilk olarak belediyemizin muhtarlarımızla kesintisiz ve direkt iletişim kurmasına aracılık etmesi için bir Muhtar Müdürlüğü kurduk” ifadelerini kullandı.
Çankaya’nın nüfus ve yoğunluk itibariyle Türkiye’nin 50 ilinden daha büyük olduğunu hatırlatan Taşdelen, “Bu kadar büyük bir ilçede hizmet koordinasyonunu sağlamak ve hangi bölgenin hangi hizmete ihtiyacı olduğunu takip edebilmek için muhtarlarımızla işbirliği yapıyoruz. Sağ olsunlar, belediyemiz ve vatandaş arasında köprü oluyorlar” diye konuştu.
Akdeniz’den muhtarlara desteğe teşekkür
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de üye muhtarlarla yaptıkları görüşme ve sohbetlerde Çankaya bölgesi muhtarlarının belediyeyle kurdukları iletişimden ve belediyenin kendilerine yaklaşımından son derece memnun olduklarını öğrendiklerini belirterek, “Yerel demokrasinin ilk basamağı olan muhtarlara vermiş olduğunuz destekten ötürü teşekkür ederiz” dedi.
Akdeniz, Çankaya Belediyesinin muhtarlık hizmet binalarını yenilemeye yönelik çalışmasından da haberdar olduklarını ve benzeri projelerin tüm belediye başkanlarına örnek olması gerektiğini ifade etti.
Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen muhtarlar ve Başkan Taşdelen hatıra fotoğrafı çektirdi.