Çankaya Belediyesi, hukukçu ve bilim insanı Muammer Aksoy’un adını verdiği parkı açtı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde düzenlen Muammer Aksoy Parkı açılışına Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Yaşar Çatak, CHP Ankara İl ve CHP Çankaya İlçe yönetimi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Park açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Muammer Aksoy adının Çankaya’da bir parka verilerek yaşatılma düşüncesinin henüz belediye başkanlığına aday olduğu sırada Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yaptığı bir ziyarette ortaya çıktığını söyleyerek, “Bugün bu parkı açmak bizim için bir onurdur” dedi.
“Muammer Aksoy Atatürkçülüğü bize öğreten insandır” diyen Taşdelen parkın simgesel anlamları olduğunu ifade ederek, “Muammer Aksoy Parkımız 2 Temmuz Parkımıza bakıyor. Sivas’ta yakılan canlarımızın parkı. Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Uğur Mumcu’yu öldürebilirsiniz ama onların fikirleri sonsuza dek yaşayacak ve tıpkı bu parktaki su gibi sonsuza kadar akacak. Simgesellik noktasında bir diğer özelliği ise bu suyun Muammer Aksoy Parkı’ndan 2 Temmuz’a akarak oradaki yangını söndürmesidir” diye konuştu.
"Hizmet kervanı 2017’de de devam edecek"
Çankaya Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Taşdelen, “Ekim’de başlayan hizmet kervanımız Aralık’a kadar 27 açılış ve temel atma ile devam edecek. Ocak’tan Mayıs’a dek bir bu kadar daha yani 20’yi aşkın açılış ve temel atma törenimiz olacak” dedi.
Belediyeciliğin kenti ranta ve talana kurban edenlerin değil, sosyal demokratların işi olduğunu göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Taşdelen, “O nedenle AKP belediyeciliğini reddediyoruz, kamu yararına dayanan kentin oluşturduğu rantı tekrar kente döndüren, o rantı halkının hizmetine sunan bir sosyal demokrat anlayışı sahipleniyoruz” diye konuştu.
“Atatürk’ün adını silen anlayışa inat yazacağız”
“Türkiye’nin demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına tekrar kavuşmasının yolu cumhuriyet ayarlarına geri dönmektir” diyen Taşdelen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini silen bir anlayışla karşı karşıya olduklarını söyledi. Taşdelen, “Biz bu anlayışa inat Ahlatlıbel’in adını Ahlatlıbel Atatürk Parkı yaptık. Şimdi yeni bir kültür merkezi yapacağız adını da Atatürk Kültür Merkezi koyacağız, Eskişehir yolundan gelip geçen de görecek. Çünkü Hipodromdaki Atatürk Kültür Merkezi bir oldubitti ile yok edildi. Onlar yok ettikçe biz yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Gök: "Onlar bir siler, Taşdelen 10 yapar"
Park açılışı öncesi halka seslenen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in göreve geldiği günden bu yana ortaya koyduğu hedeflere ulaşma noktasındaki başarısını takdir ederek, “Giderek daha kötü günlere sürüklendiğimiz bu ortamda Çankaya Belediyesi çölde vaha gibi yüzümüzü aydınlatıyor. Onlar bir siliyor Çankaya Belediye Başkanımız 10 yapıyor” dedi.
ADD Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden de, Atatürkçü, aydınlanmacı bir isim olan Muammer Aksoy isminin Çankaya’da yaşatılıyor olmasından onur duyduklarını dile getirdi. Katılımcılar daha sonra hep birlikte parkı gezdi.