Çocuk Dostu Ankara Projesi 2016-2017 yılı çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.
Projenin Ankara ayağında görev alan öğretmen ve öğrenciler bu çerçevede örnek bir projeye imza attılar. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeye karşı durarak şehit olan Keçiören’de ikamet eden vatandaşların isimleri Talia Yaşar Baktur Orta Okulu’nun dersliklerine verildi. Okul Müdürü Abdülkadir Gürol, bu uygulamanın bir ilk olduğunu, şehitlerin adlarını yaşatarak bu uygulamanın diğer okullara örnek teşkil etmesini istediklerini söyledi.
Proje kapsamında ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumu, çocukların devlet kurumlarında yapılmasını istedikleri mevzuları sadece çocuklara yönelik internet sitesi üzerinden dikkatli bir şeklide değerlendirerek sonuçlandırılmasına yönelik çalışma yapıyor.
Keçiören ilçesinde yapılan projelerin hedefi, mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu ülke Ankara’yı çocukların milli manevi ve evrensel değerler ışığında bilim,sanat kültürel sportif faaliyetlerini kolayca yapabilecekleri bir şehre dönüştürmek, ayrıca eğitim koçluğu uygulaması ile öğrencilerin akademik başarılarının yanında güven ve işbirliği ortamında kendilerini değerli mutlu hissetmelerini sağlamak.