Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Engelli vatandaşlarımızı toplumun bir parçası olarak görüyoruz ve onların hayatın içerisinde aktif şekilde yer alabilmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Keçiören Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği özel programda engelli vatandaşlar ve ailelerini eğlenceli etkinliklerde buluşturdu. Turuncu Kafe’de gerçekleştirilen Engelliler Günü Kutlama Programı’na Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi’ne üye engelliler ve aileleri katıldı. Belediye Konservatuvarı Sanatçısı Aliyar Ünal’ın Türk Halk Müziği konseriyle başlayan programda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Keçiören Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi de sahne aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından yapılan Nasrettin Hoca fıkralarını canlandırma gösterisi konuklara keyifli dakikalar yaşatırken, engelli çocukların katıldığı eğlenceli oyunlar ve yarışmalar da eğlencenin dozunu artırdı. Programda konuklara Turuncu Kafe üyelerinin kendi yaptıkları pasta ve böreklerin yanı sıra çiğ köfte ikram edildi, ayrıca engelli çocuklara Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri verildi.
Her sağlam bireyin bir engelli adayı olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Engelli vatandaşlarımızı toplumun bir parçası olarak görüyoruz ve onların hayatın içerisinde aktif şekilde yer alabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik her türlü kolaylaştırıcı hizmeti önemsiyoruz. Onlar bizim birer parçamızdır ve bizim için diğer bireylerden hiçbir farkları yoktur. Bütün engelli kardeşlerimin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.