Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gazilik unvanı Türkiye’nin her yerine verilmelidir"dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan’ın öncülüğünde Gölbaşı Çorumlular Birliği, milletvekili Fatih Şahin’in AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesinden dolayı bir yemek düzenledi. Düzenlenen yemek programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın yanı sıra 37 milletvekili katıldı.
Program sonunda konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, Genel Başkan Yardımcısı Şahin adına düzenlenen programda katkısı olan herkese teşekkür ederek, "Gölbaşı’mızda ikamet eden ve bölge milletvekilimiz olan Fatih Şahin’in AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine başlaması nedeniyle Gölbaşılılar olarak gurur duyduğumuzu ve onun yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çorumlular Derneği’nin organize ettiği programa 37 milletvekilimizi misafir ettik. Gölbaşımız için bir genel başkanımızın olması, Sayın Fatih Şahin’in AK Parti Genel Başkan yardımcılığı görevini yapmış olması Gölbaşı’na gelecek hizmetler açısından, ilerideki yapılanma için çok önemlidir. Bundan dolayı da Sayın vekilimiz Murat Alparslan’a ve Çorumlular Dernek Başkanı Osman Ulunç’a teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Kazan’a hak doğduysa, Gölbaşı’na da doğmuştur
15 Temmuz gecesi Gölbaşı’nın öneminin büyük olması ve son günlerde adının "Kahraman" ya da "Gazi" olması yönündeki tartışmalara da açıklık getiren Başkan Fatih Duruay, "Bu olay ilk defa Kazan ilçesinde gündeme geldiğinde bölge milletvekillerimizi aradım. Onlara Gölbaşı’nın Kazan’dan aşağı kalır yanı olmadığını ama şahsım adına söylemek gerekirse bu sadece Gölbaşı, Kazan ve Polat’ın bir derdi değil, Türkiye’mizin bir derdiydi. İlçeye her hangi bir isim verilecekse, en fazla şehit verilen Gölbaşı’mızın da değerlendirilmesi gerekirdi. Kazan büyük işler yaptı fakat bunun yanında Etimesgut, Mamak, Polatlı ve diğer yerlerde de büyük çaba sarf etti. Bir ilçenin bu şekilde lanse edilmesi bana göre yanlıştır. Eğer bir ilçeye bunlar yapılıyorsa bunun başında Gölbaşı gelmektedir. Kazan’a hak doğdu ise, Gölbaşı’na da bu hak doğmuştur” diye konuştu.
Ankara’nın Kazan ilçesine Gazilik unvanı verilmesinin ardından Gölbaşı’na da verilmesi yönünde son günlerdeki taleplere dikkat çeken Duruay şunları kaydetti:
“15 Temmuz gecesi beni en çok etkileyen olaylardan bir tanesi, Gölbaşı halkının bomba atıldığını bile bile Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yürümesi, oraya gitmesidir. Oraya eğer bomba atılmış olsaydı binlerce insan ölürdü. Bunun da ötesinde Diyarbakır da, Şırnak da Türkiye’nin bütün illerinde insanların Türk Bayrağı alarak sokağa çıkması burada olan olaylara halk olarak destek vermesi sadece Ankara’nın veya İstanbul’un değil, Türkiye’nin kurtuluş çabası olduğunu göstermiştir. Eğer Gazilik unvanı verilecekse Türkiye’nin her yerine verilmesi gerekmektedir. Bir diğer ilçeye verildiyse de Gölbaşı’nın bunu fazlası ile hak ettiğini düşünüyorum.”