Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Dükkanını, işyerini kapatarak bin bir zahmetle terazisini belediye binasına kontrole götüren esnafımızı da bu zahmetten kurtararak zaman ve iş kaybını önledik” dedi.
Keçiören’deki ölçü ve tartı aletlerinin güvenilirliğini belediye logosu taşıyan sticker’lar ile kontrol altına alan Keçiören Belediyesi, esnafları da terazi kontrolü için belediye hizmet binasına gitme zahmetinden kurtardı.
Yenilikçi uygulamalarıyla dikkat çeken Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki esnafların kullandığı terazileri yerinde kontrol ve muayene ederek damgalıyor. 2013 yılında semt pazarlarındaki esnafın kullandığı elektronik terazileri kontrol ve muayene ederek damgalama uygulamasını başlatan zabıta ekipleri, daha sonra bu hizmeti ilçe geneline yayarak bütün esnafları uygulamaya dahil etti. Zabıta ekipleri, iş yerlerinde gerçekleştirdikleri kontrol ve muayene sonucunda mevzuata uygun olduğu tespit edilen terazileri önce damgalıyor, sonra da terazilerin üzerine Keçiören Belediyesi ve zabıta logolu sticker yapıştırarak vatandaşların güvenli alışveriş yapmasını sağlıyor.
“Esnafımızı zahmetten kurtardık”
Terazi kullanımına ilişkin veri tabanı oluşturarak kontrol ve denetim faaliyetlerini tüm ilçe sınırlarını kapsayacak şekilde kayıt altına aldıklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların alışveriş güvenliğini sağlamanın belediyenin görevleri arasında olduğuna dikkat çekerek “Kontrol ve damgalama işlemi biten terazilerin vatandaşlarımızın kolayca görebilecekleri kısımlarına yapıştırılan sticker’lar sayesinde kontrol ve denetim altındaki terazileri, kontrolsüz terazilerden ayırmayı, böylece otokontrolün gelişmesini, tüketicinin bilinçlenmesini, esnafımızın da zaman kaybetmemesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye logolu sticker’ların ilçedeki ölçü ve tartı aletlerinin güvenilirliğini simgelediğini belirten Ak, “Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ve huzur içerisinde alışveriş yapıyorlar. Ayrıca terazisini dükkanını, işyerini kapatarak bin bir zahmetle belediye binasına kontrole götüren esnafımızı da bu zahmetten kurtararak zaman ve iş kaybını önledik. Bundan da büyük mutluluk duymaktayız” mesajını verdi.