Mamak Belediyesi 2017 mali yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kaynaklarımızı en doğru şekilde planlayıp yöneterek Mamak’ı Başkent’in yükselen yıldızı haline getirdik” dedi.
Mamak Belediyesi’nin 333 milyonluk 2017 mali yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. 2016 yılı mali bütçesi 285 milyon TL olan Mamak Belediyesi’nin 2017 mali yılı bütçesi 48 milyon TL artışla 333 milyon TL olarak onaylandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “2009 yılında göreve geldiğimizde bütçenin iki buçuk katı borcumuz vardı. Göreve geldikten sonra ödemelerimizde herhangi bir aksaklık olmadı. Kaynaklarımızı en doğru şekilde planlayıp yöneterek Mamak’ı Başkent’in yükselen yıldızı haline getirdik. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Akgül’ün başkanlığında gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri hazır bulundu.
Mamak büyümeye 2017’de de devam edecek
66 mahallenin bulunduğu Mamak’ta yatırımların 2017 yılı içerisinde de devam edeceğini dile getiren Akgül, “Mamak’ta iz bırakan ve gelecek nesillere birer miras olarak kalacak dev yatırımlara imza attık. Mamak büyümesini 2017 yılında da devam ettirecek, 2017 yılı içerisinde de yine dev yatırımlar gerçekleştireceğiz. Tasarruf anlayışımızdan taviz vermeden ve kaynaklarımızı doğru şekilde yöneterek yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.