Mamak Belediyesi, kar ve buzla mücadele hazırlıklarını tamamladı.
66 mahallenin bulunduğu Mamak’ta kar ve buzla mücadele filosu 7-24 görev yapacak. Mamak’ı 9 bölgeye ayıran Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kış boyu 3 vardiya halinde görev yaparak hayatın normal akışında devam etmesini sağlayacak. 510 caddenin ve 4 bin 800 sokağın bulunduğu Mamak’ta 31 araçla karla mücadele yapılacak. 32 ekibin yürüteceği karla mücadele çalışmalarında 16 önden küremeli araç, 12 elden atmalı, 3 hem önden küremeli hem de elle atmalı olmak üzere 31 araç ve 135 personel görev yapacak.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Belediyemiz kış öncesi hazırlıklarını tamamladı. Özellikle kar yağışının olduğu günlerde vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmesi bizlerin de işini kolaylaştırır. Ayrıca sürücülerin kış hazırlıklarını tamamlamaları da yine trafikte sorun yaşanmaması açısından son derece önemlidir” dedi.
Mamak Belediyesi, kar yağışının yoğunlaştığı zamanlarda vatandaşların şikâyetlerini iletebilmeleri için kriz masası da oluşturuyor. Vatandaşlar, 550 71 84 ve 444 0 149 numaralı telefonu arayarak oluşan olumsuz durumları bildirebiliyor. Mamak’ın engebeli bir arazi yapısı üzerinde bulunması nedeniyle bölgede çalışacak ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürecek.