Çankaya’da bulunan Güç Koleji öğrencileri, Cebeci Şehitliği’ni ziyaret etti.
Okulun 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı ziyarette, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aydın Burak Derin tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Öğrenciler de şehitler için dua edip, kabristanı suladı. Bazı öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı ziyaret sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı. Hiçbir zaman bu vatan uğruna canlarını veren şehitleri unutmayacaklarını ifade eden öğrenciler, bayrağına ve vatanına her zaman sahip çıkan gençler olarak yetişeceklerini belirttiler.
Güç Koleji İlköğretim Müdürü Yılmaz İnan, "Uğrunda kan dökülmeyen toprağın vatan değildir tanımından" yola çıkarak, öğrencileri de bu konuda bilinçlendirmek amacıyla şehitlik ziyareti gerçekleştirildiğini söyledi. İnan, şöyle devam etti:
"Türk milleti, yüzyıllar boyunca hiçbir zaman, hiçbir şeyden korkmadan hürriyeti, namusu, şerefi uğruna, vatan toprakları uğruna, hak için, Allah için, kılıcı bedenini kalkan, kurşuna sinesini engel ve göğsünü siper ederek canını vermekten, kanını dökmekten korkmamıştır. Buradaki tek temel nokta şehit olmaktır. Bu nedenle bu duyguyu ve hissiyatı Güç Koleji öğrencilerine anlatmak, kazandırmak ve birebir yaşatmak için şehitlik ziyareti yapılmıştır."