Pursaklar Belediyesi düzenlediği konferanslarla 15 Temmuz’daki hain işgal girişimini unutturmayıp darbeye karşı destan yazan Türk milletinin kahramanlık mücadelesini kürsülere taşıyor.
Pursaklar Belediyesi ve Capilon Mobilya işbirliği ile düzenlenen konferansta 15 Temmuz Şehitleri anıldı. Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri konferansına konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu “Cemaat olabilirsiniz ama hocalarınız, şeyhleriniz, mürşitleriniz Hz. Peygamberin önüne geçiyorsa orada iş bitmiştir demek. Örneğimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’dir” dedi.
Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ilçedeki yöneticiler, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan program Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in açılış konuşması ve Nihat Hatipoğlu’nun sunumu ile devam etti.
Çetin. “15 Temmuz’u unutturmayacağız”
Açılış konuşması yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 15 Temmuz’un ülke için dönüm noktası olduğunun altını çizerek “15 Temmuz’u unutturmayacağız. 15 Temmuz’u gençlerimize, yavrularımıza her zaman anlatmalıyız. 15 Temmuz’u yapan hainler, alçaklar, din kisvesi adı altında bizi kandırdılar. Elimizde iki tane güçlü kaynak var; Allah’ın kitabı ve Peygamberin yaşamı. Rabbim bu güzel kaynaktan bizleri ayırmasın.Bize bu programda destek veren Capilon Mobilya yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.
Hatipoğlu: “Hocanız eğer Hz. Peygamber’in önüne geçiyorsa orada iş bitmiştir”
Pursaklar’da konferans veren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu15 Temmuz FETÖ işgal girişiminin gidişatını değiştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek “Sizin örneğiniz Nihat Hoca, Ahmet Hoca değil; Hz. Muhammed’dir. Cemaat olabilirsiniz ama sizin hocanız, şeyhiniz, mürşidiniz Hz. Peygamber’in önüne geçti mi orada iş bitmiştir” dedi. Suriye’deki yaşananlardan da örnekler vererek din adına insan öldürüldüğünü hatırlatan Prof. Hatipoğlu “İslam ümmetine zulmediliyor. Din adına insan öldürüyorlar, böyle bir şey olamaz. Rabim İslam ümmetine birlik beraberlik nasip etsin” diye devam etti.
15 Temmuz’la ilgili anlatılanların büyük bir olayı yansıttığını “Allah 15 Temmuz’da bu millete acımış” sözleriyle ifade eden Hatipoğlu konuşmasını şunları söyledi: “15 Temmuz’u hepimiz yaşadık. Öyle şeyler anlatılıyor ki gerçekten Allah bu millete acımış. Yoksa bugün çoğumuz burada olmayacaktık. Kendi isimlerimizi ölüm listelerinde görüyoruz. Yıllardır Batı’nın kontrolünde örgütlerkurduruldu. Suriye’de, Halep’te yaşananlara bakın. Halep’teki çocukların cenazesini gördük. Bu zulmü İslam ümmetine yaşatıyorlar. Rabbim onlara fırsat vermesin. İslam ümmetine de birlik olmayı nasip etsin. Bizimşehit aileleriteselli etmemize ihtiyaç yok. Çünkü şehitlik en büyük mertebedir. Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Cenabı Allah onlardan razı olsun.”
“Darbeye direnişin mimari Sayın Cumhurbaşkanıdır”
15 Temmuz’un gidişatını değiştirenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:“Cumhurbaşkanımızdan Allah ebeden razı olsun. Darbeye karşı direnişin mimarı Sayın Cumhurbaşkanıdır.Allah uzun ömür versin, hizmetlerini daim etsin. Sizler çok temiz insanlarsınız, size gelenleri biliyorsunuz; ama arka planda olanları bilmiyorsunuz. Biz ne komplelerle mücadele ediyoruz. Bir sabah kalktım şunu duydum Keçiören’de üç havuzlu villalarda oturuyormuşum. Bu fitnecilere ne diyeyim ki Allah nasip etsin diyorum. Oysa Keçiören’de sıradan bir dairede oturuyoruz. Ülkenin birliğinden yana olursanız bu fitnecilerin hedefi olursunuz. Allah zalimlere fırsat vermesin.”
Konferansın sonunda toplu dua eden İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu kendisini Pursaklar halkı ile buluşturan Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti. Başkan Çetin de sunumundan dolayı Nihat Hatipoğlu’na teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.