Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisi, Antalya’ya taşındı.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Cumhuriyet Meydanı’na taşındı. Sergiyi ziyaret edenler, Türkiye’de görev yapan uluslararası ajansların foto muhabirleri, ulusal ajansların, gazete ve dergilerin fotomuhabirlerinin gözü ile darbe girişimi sırasında yaşananları görme şansı bulacak. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği kentin en işlek noktasındaki sergide 58 fotoğraf yer alıyor ve fotoğrafların yanı sıra 15 Temmuz’un yakın tanığı fotomuhabirlerinin o geceye ait anlatımlarından kısa notlarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 23. Dünya Enerji Kongresi’nde, Dünya Hukuk Kongresi’nde ve Türk Afrika İş Konseyi’nde ingilizce olarak sergilenen fotoğraflar ilk kez Antalya’da Türkçe olarak sunuluyor.

Çektiğimiz fotoğraflar tarihi vesikalar
Fotomuhabirlerinin tarihe tanıklığını olayların en yakınında yer alarak yaptığına dikkat çeken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Çektiğimiz fotoğraflar, tarihi birer belge olarak geleceğe aktarılırken bu belgelerin toplayıcıları meslektaşlarımız, en sıcak noktalarda canlarını hiçe sayarak deklanşöre basıyor; 15 Temmuz gecesi de öyle oldu” diye konuştu. Özel, “15 Temmuz gecesi, ben ve bir çok arkadaşım kanlı bir geceye tanıklık ettik. Bombalar yağıyordu. Etrafımızda insanlar ölüyordu. Fettullah Gülen Terör Örgütü mensupları vatanı kana buladı. Ülkemizin en karanlık gecesinde onlarca foto muhabiri korkusuzca deklanşöre bastı. Bir çoğu ölümden döndü. Bir meslektaşımız Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz, adı “Darbeci” özü “Terörist” hainlerin mermileriyle şehit oldu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, yayınlarımızın yanı sıra sergilerimizle bu karanlık gecenin bir tarihi vesikası fotoğrafları hafızalara taşıyoruz. O gece deklanşöre basan cesur fotomuhabirlerinin gözü ile fotoğraflarımızı tarihe kanıt bırakıyoruz.”