Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’yı ziyaret etti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AESOB Başkan Vekilleri Mehmet Ali Alkan ve Süleyman Şahin, Genel Sekreter Mehmet Işıldağ, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Bayram Dal ve Ali Kardiyan, Denetim Kurulu Başkanı Musa Buhurcu, Denetim Kurulu Üyeleri Hüseyin İnce ve Hasan Ülkü ve Disiplin Kurulu Üyesi Velittin Yenialp, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’yı makamında ziyaret etti.

AESOB ile Emniyet ortak projelerine devam ediyor
Ziyarette AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Antalya esnafı olarak bugüne kadar Emniyet Müdürlüğümüzce el ele verip şehrimizin daha yaşanabilirliği için birlikte hareket ettik, bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Birliğimiz ile Emniyet Müdürlüğümüzün ortak projesi olan dezavantajlı çocukları ve ailelerine yönelik meslek edindirme kursları oldukça ilgi gördü. İlimizde risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve Zaralı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkânı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce ortaklaşa bir projeye imza atılmıştır. Proje kapsamında 15-45 yaş arası 100 çocuk tespit edilmiş, tespit edilen bu çocuk ve ailelerine yönelik mesleki eğitim kurslarının verilmesi planlanmaktadır” dedi.

“Esnaflarımız gündüz dükkânda, gece meydanlardaydı”
15 Temmuz hain darbe girişimini de değerlendiren Dere, “15 Temmuz’da ülkemizi parçalamaya çalıştılar fakat milletimizin cesaretini hesaba katmadılar. AESOB Yönetimi ve esnafımızla birlikte o geceden itibaren 27 gün meydanlarda yer aldık. Esnaflarımız gündüz dükkânlarında, gece ise meydanlarda bulundu. Hiçbir esnafımız dükkânını kapatmadı, böylelikle hem ekonomimize hem de vatandaşlarımıza moral verdik” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz’da milli bir duruş sergiledik”
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini aktaran Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Ülke olarak çok önemli bir sınav verdik. Milletimizin cesareti ve elbirliğiyle bu sınavdan başarılı bir şekilde geçtik. Aslında bu darbe girişimi, milletimizin birbirine olan güvenini artırdı ve milletimize kenetlenmeyi öğretti. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti bir ‘Milli duruş’ sergiledi. Bu duruş hem ülkemiz açısından çok önemliydi hem de dünyaya örnek olan bir davranıştı. Şu unutulmamalıdır ki ülkemizin birliğini ne bir terör örgütü ne de başka bir yapılanma bozamaz” diye konuştu.

“Emniyet olarak, esnafımızın yanındayız”
Esnaf ve sanatkârların toplumun temel dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayan Uzunkaya, “Şehirlerin ticari hayatının nabzının attığı yerler çarşılardır, bunu sağlayan da esnaflarımızdır. Ahilik kültürünün yaşatıldığı, usta çırak ilişkisi içerisinde öğretildiği yerlerdir. Bizler de bu kültürün yaşatılması için elbirliği ile yürütülen çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Esnaflarımız toplumumuzun en önemli dinamik mekanizmalarıdır” şeklinde konuştu.