Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Antalya’nın Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma İnşaatı’nın yüzde 80’ninin tamamlandığını bildirdi. Proje ile toplamda 17 adet derenin ıslahı tamamlanacak.
DSİ Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma İnşaatı’nın yüzde 80’ninin tamamlandığını bildirdi.
Proje kapsamında Aksu Çayı’nın yan kollarıyla birlikte 70 kilometrelik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışmasının yanı sıra 9’u tamamlanan 11 adet köprü ve 13 adet kavşut yapısı bulunuyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projede gelinen aşamadan memnun olduğunu ifade ederek “Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesini, civar köyleri, 105 bin 750 dekar zirai alanı ve turizm alanlarını taşkın zararlarından korumayı hedefliyoruz. Yürütülen çalışmaların tamamlanması ile ülkemizde ilk defa düzenlenen EXPO 2016 Fuar Alanı’nın da taşkın riski azaltılmış olacak” dedi.
“79 Adet Dereyi Islah Ettik”
2003 yılından bugüne kadar DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da 79 adet derenin ıslah edildiğini ve tamamlanan tesisler ile Antalya’nın, 131 adet meskûn mahalin ve 200 bin 450 dekar zirai alanın taşkınlardan korunduğunu ifade eden Eroğlu, “2019 yılı sonuna kadar
18 adet derenin daha ıslahını gerçekleştirerek şehir merkezini, 26 adet meskun mahali ve 134 bin 616 dekar zirai alanı taşkın zararlarından korumayı planlıyoruz.”