Final Okulları’nda öğrencilerle buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tecrübelerini paylaştı, fikirlerini aldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Gençlerle Buluşuyoruz” projesi kapsamında okulları ziyaret ederek, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Türel’in 2016-2017 eğitim yılındaki ilk durağı Final Okulları oldu. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Türel, tecrübelerini paylaştı, başarıya giden yol için nasihatlerde bulundu. Kendi hayatından ve öğrencilik yıllarından örnekleri paylaşan Türel, gençlerin fikirlerini aldı, sorularını yanıtladı. Konuşmasına, öğrencilerin ailelerinin önerilerini dikkate almaları gerektiğini belirterek başlayan Türel, tecrübenin önemini anlattı. Zamanı doğru planlamanın önemine dikkati çeken Başkan Türel, “Başarı, hayatı doğru planlamakla gelir. Her şeye yeteri miktarda zaman ayırmalısınız. Ben de basketbolcuyum, okul yıllarımda takım kaptanlığı yaptım. Futbol da oynadım, voleybol okul kaptanı yardımcısıydım. Aynı zamanda müzikle ilgileniyordum, hala ilgileniyorum. Sanatsal etkinlikleri hala sürdürüyorum. Okul yıllarımda spor yapıyordum ancak derslerimi de ihmal etmiyordum” dedi.
Tek derdimiz size daha iyi bir Antalya bırakmak
“Sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak en büyük hedefimizdir” diyen Türel, “Çok büyük bir yoğunluk içerisinde çocuklarımızı ihmal ediyoruz, ailemizi, eşimizi, büyüklerimizi, arkadaşlarımızı ihmal ediyoruz. Tek bir derdimiz var, size daha iyi bir Antalya bırakmak. Birçok proje ile uğraşıyoruz. Eskiden bu okula geliyorken trafikte saatlerce bekliyordunuz ama şimdi üst geçitlerle okulunuza çok daha hızlı ve güvenilir bir şekilde, trafik lambalarında beklemeden, kaza riski en aza inmiş bir konforla okulunuza geliyorsunuz. Toplu ulaşım ve raylı sistem düzenlemeleri ile de yine sizlerin daha çağdaş bir kentte yaşamanıza olanak sağlamaya çalışıyoruz.”
Vizyon projeler işsizliğe çözüm olacak
Vizyon projeleri gençlerle paylaşan Menderes Türel, Boğaçayı projesi ve diğer projelerle işsizlik sorununun Antalya’da büyük oranda çözüleceğini vurguladı. Başkan Türel, “Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi olan işsizlik ile bitsin, yoksullukla ilgili sıkıntılar geride kalsın istiyoruz. 12 -14 sene önce yoksulluk düzeyi yüzde 30’du. Bugün yüzde 2’nin altına düştü. Demek ki gidişatımız fena değil ancak hala yüzde 2 oranında düşük gelire sahip vatandaşlarımız var. Onları da düşünmemiz lazım. Çalışmamızın nedeni bu. Sizleri geleceğe çok daha iyi taşıyacak bir Antalya için çalışıyoruz. İnşallah bizden sonra sizler bu göreve geldiğinizde bu hizmetlerin üzerine koyarak devam ettireceksiniz.”
Türel’e Edebiyat Müzesi önerisi
Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlerin fikir ve önerilerini dinledi. Öğrenciler, Başkan Türel’e hem merak ettiklerini sordu hem de bazı önerilerde bulundu. Başkan Türel’den Edebiyat Müzesi, Bilim Merkezi, Su Tüneli, Kütüphane, İnternet Festivali gibi fikirler sundu. Gençlerin fikirlerini çok önemsediğini belirten Başkan Türel, Edebiyat Müzesi üzerinde çalışacaklarını, Bilim Merkezi’ni Kepez Belediyesi’nin Dokuma Park alanı içerisinde açacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğan Hızlan Kütüphanesi’nin olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Kütüphane konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki en büyük binalar kütüphanelerdir. Antalya’ya da mutlaka lazım. Su tünelini Kruvaziyer Liman projemiz altında gerçekleştireceğiz” dedi.
EXPO kapanmayacak adı değişecek
EXPO alanının 30 Ekim’e kapanıp kapanmayacağını soran gençlere “kapanmayacak” yanıtını veren Başkan Türel, “EXPO projeleri olimpiyat organizasyonlarına eş değerdir. Onların süresi 6 aylıktır. Daha fazla olmuyor. Biz EXPO alanını koruyarak daha da geliştirmek suretiyle sürdürülebilir bir hizmet imkanı sağlayacağız. Aynı şekilde korunacak adı değişecek. Botanik Park diye geçecek. Veya farklı biri isim de bulunabilir.”
Antalya’ya yakışan toplu ulaşım
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlerin toplu taşımada minibüs şoförlerinin kontak kapatıp kapatmadığı sorusuna da yanıt verdi. Minibüs şoförlerin kontak kapatmadığını, Büyükşehir olarak halkın yararına yeni bir düzenlemeye gittiklerini anlatan Türel, “Sizlerin daha konforlu araçlarla seyahat etmeniz için gayret gösteriyoruz. Minibüsler artık kabile ülkelerinde, gelişmemiş ülkelerde var. Şimdi 12 metrelik engelli rampalı, çevreye duyarlı, gelişmiş ülkelerdeki gibi otobüsler Antalya’da hizmet versin dedik. İki tane midibüs veya minibüs birleşsin bir otobüs olsun dedik. Aslında gelirleri de artacak. Tabi maalesef bunları yöneten arkadaşların yönetimde bulunmalarından dolayı ciddi ek gelirleri oluyor. Bu birleşme olduğu takdirde bu hakimiyeti sürdüremeyecekleri endişesiyle bu milleti düşünmeden olayı provoke etmeyi düşünüyorlar. Birleşmeye girmeyenleri kırsal kesimde kullanacağız dedik. Kırsalın da ihtiyacı var. Sayıları fazla olunca şimdi sırayla kırsala çıkıyorlar. O yüzden bir kısmı bekliyor, kontak kapatmıyor. Sırası gelince sefere çıkıyorlar. Derdimiz bunların otobüse dönüşmesi ve Antalya’ya yakışan toplu ulaşıma kavuşması” şeklinde konuştu.