Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 40 yaş ve üstü kadınlara yönelik ücretsiz mamografi taraması için Turunç Masa’dan randevu almaya gelen kadınlara mektuplarını kendisi verdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü’yle birlikte ilçede 40 yaş ve üstü kadınlara yönelik ücretsiz mamografi çekimi için Turunç Masa’dan randevular verilmeye başlandı. Randevular Turunç Masa’nın 444 8 007 numaralı telefonundan ve Muratpaşa Belediye fuayesinde yer alan merkezinden de alınabiliyor.

Randevunun ardından Muratpaşa ve Kepez’de bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezleri’nde (KETEM) kadınlar ücretsiz taramadan geçebilecek. Mamografi çekimiyle birlikte rahim ağzı kanserine yönelik taramalar Muratpaşa KETEM’de, yapılacak.

Muratpaşa Belediyesi, Başkan Ümit Uysal’ın imzasını taşıyan mektupla ilçede 40 yaş ve üstü 102 bin kadına ücretsiz tarama için davet mektuplarını da gönderirken randevu için Muratpaşa Belediyesi’ne gelen kadınlara mektuplarını Başkan Uysal’ın kendisi dağıttı.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirten Başkan Uysal, “Ancak erken tanı hastalığını tedavisinde çok önemli. Benim ailemde de bu rahatsızlığı çekenler var. Özellikle belli bir yaşın üstünde olan kadınlarımızın rutin kontrol ve taramaları ihmal etmemesi gerekiyor. ‘Bende olmaz. Benim hiç böyle kaygım yok’ diyen var mı? Ben düşünmüyorum” diye konuştu.