Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe öğrencilerinden Mustafa Talha Uranlı, ‘randevusuz görüşme’ gününde Belediye Başkanı Ümit Uysal’a birlikte çekilmiş bir selfie fotoğrafı ve akrostiş şiirini hediye ederek teşekkür etti.
Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın engelliler ve yüreğinde engel taşımayan herkese için yaşam alanı olarak hizmete açtığı Engelsiz Kafe’nin fotoğraf meraklısı. Gün boyu Engelsiz Kafe’de, Antalya’nın sokaklarında fotoğraf çekiyor, çektiklerini sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıyor. Fotoğrafa ve şiire Engelsiz Kafe’de öğretmenlerinin yönlendirmesiyle başladı. Kendi anlatımıyla fotoğraf çektikçe şiir yazdıkça daha mutlu olmaya, daha çok gülümsemeye başladı.
Uranlı, şimdi ona bu imkanı sağlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a taş baskıda hem fotoğraf hem de şiir hediye etti. Başkan Uysal’ın her Çarşamba düzenlendiği randevusuz görüşme saatinde Başkan Uysal’a buluşan down sendromlu genç, Uysal’la çekilmiş selfie fotoğrafı ve Başkan Uysal’ın adıyla oluşturulmuş akrostiş şiirini verdi.
Uranlı, Ümit Uysal isminin baş harflerinden oluşan şiirinde “Üzüntü var/ Mutluluk Var/ İzlerim Var/ Toplantım Var /Usluyum Var/Yıldızım Var/ Sularım Var/ Anılarım Var/ Lalelerim Var” dizeleri yer alırken Başkan Uysal, “Hayatta aldığım en güzel hediye” sözleriyle Uranlı’nın hediyesini kabul etti.