Antalya’nın tek kadın futbol takımı olan 1207 Döşemealtı Belediye Kadın Futbol Takımı’na ilk destek Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (DÖSİAD) geldi.
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin geleneksel Perşembe toplantısına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve 1207 Döşemealtı Belediyesi Kadın Futbol Takımı yönetimi ile futbolcular katıldı. Antalya’nın tek kadın futbol takımının 1207 Döşemealtı Belediyesi Kadın Futbol takımı olduğuna dikkat çeken Kulüp Başkanı Hüseyin Türk, bölgenin imajı ve ailelerin futbola bakışını pozitif yönde etkileyeceğine inandığını söyledi.
DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer de “Döşemealtı İlçe olduktan sonra kurulmuş ilk Sivil Toplum Kuruluşu Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’dir, üstlendiğimiz vizyon ile hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer yaratma, bölgemizi gittiğimiz yurt dışı gezilerinde tanıtma gayretindeyiz. Ekonomik anlamda olduğu kadar sosyal, kültürel, sportif her alanda da üzerimize düşeni yapıyoruz. Kadın Futbol takımının bölgemizde olmasından dolayı gurur duyuyoruz dolayısıyla 1207 Döşemealtı Kadın Futbol takımımızın maçlarını izlemek üzere sahada olacağız. Destek vermek boynumuzun borcu” dedi.
Döşemealtı’nın çağdaş ve modern yapılaşmasının yanısıra sosyal belediyecilik anlamında her türlü yeniliği bölgeye getirmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkan Turgay Genç ise, iş adamlarına duyarlılıkları için teşekkür etti. Genç, “Standart belediyecilik yerine her kesimi kucaklayan sosyal belediyeciliği ön planda tutuyoruz. Amacımız sosyal, kültürel, sportif her alanda çıtayı yükseltmek ve Döşemealtı İlçemizi ileriye taşımaktır. Kadın Futbol takımımızı da kurarken istedik ki cinsiyet ayrımı yapmadan gençlerimize imkanlar yaratalım. Sizlerden ricam Antalya’nın tek kadın futbol takımı olan Döşemealtı Kadın Futbol Takımımıza sahip çıkalım, ailelerimizle maçlara gelip futbolcularımıza destek verelim. DÖSİAD olarak İlçemize ve ülkemize kattığınız katma değer çok önemli. Yurt dışı iş gezileriniz de hem iş bağlantıları yapıyorsunuz hem de bölgemizi tanıtıyorsunuz.”
Toplantıya Kolombiya Milli Takımının oyuncuları, Lady Andreade Rodriqez, Carolina Arias, Velasquez Herrera Orianica ve Azerbaycan Milli takımının oyuncusu Aysun Alieyeva’da katıldı.