Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 5 mahallede yapmayı planladıkları imar revizyonu için bilgilendirme toplantılarını tamamladı.
Modern bir Kepez hedefiyle 5 mahallenin gecekondu bölümlerini kapsayan imar planı revizyonu için düzenlenecek referandum öncesinde, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bürokratları ve siyasi parti temsilcileri ile yaptığı bilgilendirme toplantılarını tamamladı. Esentepe, Çankaya, Yavuz Selim ve Kazım Karabekir Mahallelerinin ardından Barış Mahallesinde de bu toplantılar zincirinin son halkası gerçekleştirildi.

Tam kadro bilgilendirildiler
AK Partili meclis üyeleri Elif Derya Canbulut, Ali Fidan, Serhat Demir, Mehmet Yarbaş, İsa Sarpdağ, MHP’li meclis üyeleri Abdullah Bayram ile Adem Çelik, AK Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy, Mustafa Sağdur, Ramazan Alanay ile Fatih Özaslan ve belediye bürokratları, Barış Mahallesi sakinlerinin sorularını yanıtlamak üzere bir araya geldi.

Referandum 4 Aralık’ta
İmar planı revizyonunu 3 mahalle muhtarının isteği üzerine ele aldıklarını vurgulayarak söze başlayan Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi Meclisi’nde grubu olan 3 siyasi partinin, halkın yararına olacağı kanısı üzerine de hareket ederek taslak planlamayı yaptıklarının altını çizdi. İmar revizyonu planı çerçevesinde hak sahiplerinin 4 Aralık’ta muhtarlıklarda kurulacak sandıklarda oy kullanarak referandumun gerçekleşeceğini duyuran Tütüncü, halkın onayının olması durumunda bu revizyonun yapılacağını söyledi.

Gerekliliğini anlattı
Bu revizyona neden ihtiyaç duyulduğunu tekrarlayan Tütüncü, “Mevcut plandaki hak sahipleri, bir artı bir daire sahibi olacak iken, imar revizyonu ile küçük adaların büyütülmesiyle yüzde 50 artış sağlanacak. Böylelikle küçük binaların arasında kalan yollardan arta kalan alanlar, sosyal donatı alanları olarak kullanabilecek. Bunun sonucunda da, mahkemelerden geri dönmeyecek bir planlamayla modern Kepez vücut bulacak” diye konuştu.

TOKİ olmayacak
En az 5 bin metrekarelik parsele yüzde 5, 10 bin metrekare parsele yüzde 10 promosyon ve emsal artışlarıyla mahalle sakinlerini daha büyük konutlara sahip olabileceğini ifade eden Tütüncü, “Biz buraya ne TOKİ’yi getiriyoruz, ne de kentsel dönüşüm yapıyoruz. Tapuları sizin olan yerlerde daha büyük adalar oluşturarak, siteler oluşmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Belediye inşaat yapmayacak
İnşaat sürecinde belediyenin rol almayacağını da vurgulayan Tütüncü, herhangi bir danışmanlık ya da müteahhitlik firmasına yönlendirmeler yapılmayacağını söyledi. Hangi müteahhitlik firmasıyla anlaşılacağını hak sahiplerinin bir araya gelerek kararlaştıracağını belirten Tütüncü, tek isteklerinin modern yapılar olduğunu söyledi.

Soruları yanıtladı
Toplantının ardından soru cevap bölümüne yarım saat ayıran Tütüncü, bizzat açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrasında yanına gelenleri de konuyla ilgili başkan yardımcıları ve bürokratlarıyla tanıştıran Tütüncü, ertesi günü randevulaşarak merak edilenlerin yanıt bulunmasını garanti altına almış oldu.