Konyaaltı Belediyesi barınakta misafir ettiği sokak hayvanlarını, ziyaretçilerle buluşturuyor. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ni 11 ayda 2 bin 640 kişi ziyaret etti.
Konyaaltı Belediyesi, her yıl onlarca sokak hayvanını sağlık taramasından geçiriyor, sahiplendirme programı ile onlara yeni yuvalar buluyor. Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehalitasyon Merkezi, 476 köpek ve 118 kediyi sahiplendirme programı ile yeni ailelerine teslim etti. Halen 103 köpeğe ve 16 kediye ev sahipliği yapan Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehalitasyon Merkezi, bu yıl içinde 12 okul ve hayvan sever 2 bin 640 ziyaretçiyi ağırladı.

168 Köpek ve 65 kedi doğumu oldu
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oluşturdukları ‘sahiplendirme’ programıyla özellikle kış aylarında sokak hayvanlarına sıcak bir yuva bulabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekleri ilk olarak sağlık taramasından geçirdiklerini dile getiren Muhittin Böcek, sonrasında barınakta görevli uzmanlarca rehabilite edilen bu hayvanları sahiplendirmeyle yeni yuvalarına gönderdiklerini bildirdi. Barınakta şuan için 103 köpeğin ve 16 da kedinin misafir edildiğini ifade eden Başkan Böcek, bu yıl iç inde barınakta 168 köpek ve 65 de kedi doğumu gerçekleştiğini kaydetti.

Kan ve biyokimya taraması
Bunlarla birlikte 9 sokak hayvanı kırık ve göz tedavisi olurken, 110 sokak hayvanına kan, 80’ine ise biyokimya taraması yapıldı.