Muratpaşa Belediyesi, 88 öğrenci kapasitesine sahip Kızıltoprak Gençlik Evi’nde teorik ve uygulamalı yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta gençlik evi personeli ve öğrencilere olası bir yangına nasıl müdahalede bulunacakları öğretildi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü atölyeleri ve Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nun ardından Kızıltoprak Gençlik Evi’nde de yağın tatbikatı gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı iki aşaması bulunan eğitim belediyenin sivil savunma uzmanlarınca verildi.
Sosyo-ekonomik yetersizlik içerisinde olan ailelerin yükseköğrenime devam eden kız çocuklarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını konfor ve güven standartları içinde karşılamayı, evdeki güvenli ortamı sunmayı amaçlayan 88 öğrenci kapasiteli Gençlik Evi’nde eğitimlere belediye personeliyle birlikte yurtta kalan öğrenciler de katıldı.
Tatbikat öncesi sivil savunma uzmanları yangın ve yangının çıkış kaynakları konusunda personel ve öğrencileri bilgilendirdi. Teorik eğitimin ardından olası bir yangına nasıl müdahale edileceği konusunda eğitim uygulamalı olarak gerçekleştirildi.