Muratpaşa Belediyesi, 2 bininci çöp konteynerini belediye temizlik işçilerinin kanun, org, keman ve klarnetten oluşan orkestrası eşliğinde yer altına aldı.
Muratpaşa Belediyesi, Türk Patent Enstitüsü’nce tescilli yeraltı otomatik çöp konteynerlerinin 2 binincisinin montajını gerçekleştirdi. Sinan Mahallesi’nde yapılan 2 bininci montajı belediye işçileri, kendi kurdukları ve kanun, org, keman, klarnetten oluşan orkestrayla kutladı. Orkestranın ezgileri mahalle sakinleri, pencerelerinden alkışlarla eşlik etti.
‘Parmakla gösteriliyoruz’
Muratpaşa’da 2 bininci çöp konteynerinin yeraltına alınması çalışmalarına eşlik eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa’nın sağlıklı yaşam alanları yaratma konusunda gösterdiği çaba ve özenle Türkiye’nin parmakla gösterilen belediyeleri arasında yer aldığını söyledi.
Muratpaşa farkı
Yeraltı otomatik çöp konteyner sisteminin patentinin Muratpaşalıların uhdesinde olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Şu ana kadar 25 belediye, kendi atölyelerimizde ürettiğimiz bu konteynerlerden satın almak için müracaatta bulundu” dedi. Muratpaşa’da 2 bininci çöp konteynerini güle oynaya yeraltı montajının gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Uysal, “İnsanımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim farkımız bütçemizin her kuruşunu insanımızın hayatı biraz daha düzelsin diye harcamamız. Alın terimizi dökeriz ama bunu yaparken de insanımıza, şehrimize faydalı olarak yapıyoruz. İçtenlikle çalışarak yapıyoruz” diye konuştu.