Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) ‘Şark Dişçisi’ adlı oyunuyla Bursa Nilüfer Belediyesi Tiyatro oyuncularını Antalyalılarla buluşturdu.
AŞT, 2014-2015 tiyatro sezonunda başlattığı ‘Konuk Tiyatrolar Projesi’ Antalya’da konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Ücretsiz sahnelenen Bursa Nilüfer Belediyesi Tiyatro ekibinin ‘Şark Dişçisi’ adlı oyunun davetiyeleri günler öncesinde tükenirken, Antalyalı tiyatroseverlerin oyuna ilgisi yoğun oldu.
Yönetmen Engin Alkan
Gazeteci, oyun ve mizah yazarı Hagop Baronyan’ın yazdığı, AŞT’nin Tarla Kuşuydu Juliet ve Huysuz adlı oyunlarında da yönetmen koltuğuna oturan Engin Alkan’ın yönettiği ve başrolünü üstlendiği ‘Şark Dişçisi’ iç içe geçen keyifli bir hikayeyi anlatıyor. Oyun, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyi seyirci ile buluştururken bir taraftan da aile ilişkilerinin yozlaştığı, çiftlerin birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalıştığı bir ortamda, eşler, eski ve yeni aşıklar, çocuklar ve nişanlılar arasındaki ilişkiler birbirine karışır, iç içe geçerse neler olur? sorularına yanıt arıyor.
Tiyatro festivali’nin altyapısı
Salonu dolduran Antalyalı tiyatroseverlerin beğeni ile izlediği oyunun ardından AŞT’nin duayen oyuncusu Cenap Aydınoğlu, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Feza Soysal’a ve oyun ekibine çiçek ve plaket takdim etti. ‘Konuk Tiyatrolar Projesi’nin aynı zamanda çok uluslu bir tiyatro festivalinin alt yapısı olduğunu belirten Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ise, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in tiyatro sanatına verdiği destek ve sanatsal vizyonu sayesinde başarı grafiklerinin her geçen gün yükseldiğini de sözlerine ekledi.