Antalya Serik Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) düzenlediği Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nın 2’incisi başladı.
Serik Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen Atık Pil Toplama Kampanyası’nın açılış toplantısında Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Yılmaz, Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, konuşmasında atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararların önemine dikkat çekti. Atık Pil Toplama Kampanyası hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can, “Atık piller çöpe atıldığı veya doğaya bırakıldığı zaman havayı, toprağı ve suyu kirletmektedir. Yapılan araştırmalar bir pilin doğada yok olma sürecinin 5-15 yıl olduğunu, bir küçük kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirdiği tespit edilmiştir. Dolayısıyla, çevre ve insan sağlığı için büyük önem taşıyan kampanyamızın bu yıl ikincisi düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl bin 92 kilogram atık pil toplayarak 2 okulumuz il birincisi oldular. Hedefimiz yine aynı başarıyı yakalayarak taçlandırmak. 30 Nisan 2017 tarihinde sona erecek kampanyamızda, en çok atık pil toplayan üç okulumuz da ödüllendirilecektir. Toplanan atık piller ise TAP’a teslim edilecektir” dedi.